Ειδήσεις

Αρχίζει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022, 07:43

Τον ίδιο δρόμο, κατηγορούμενοι για βιασμούς, καλούνται να πάρουν την Παρασκευή (18/3) δύο γνωστοί «Θεατράνθρωποι», που συγκέντρωσαν για χρόνια πάνω τους τη λάμψη και τα φώτα της δημοσιότητας. Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης.

Δύο πρόσωπα που ανέβηκαν ψηλά και ξεχώρισαν στο θεατρικό σανίδι, ακολουθούν τώρα ακριβώς την ίδια πορεία. Από τη φυλακή, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σε απόσταση αναπνοής, το ένα δικαστήριο από το άλλο, για τους δύο πρωταγωνιστές που θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα βαριά αδικήματα για τα οποία και κατηγορούνται ότι διέπραξαν.

Αν και οι πληροφορίες θέλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να μην δηλώσει «παρών», στο άνοιγμα της αυλαίας της διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, εν τούτοις, η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά με το συνήγορό του, Μιχ. Δημητρακόπουλο να ζητά μία μικρή διακοπή, διευκρινίζοντας πάντως ο ηθοποιός θα εμφανιστεί, στην επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας που, όπως υποστηρίζει, έχει επιδεινωθεί αλλά ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα «καταβάλλει προσπάθεια να είναι στο δικαστήριο ακόμη και με καροτσάκι».

Μιλώντας σε πρωϊνές τηλεοπτικές εκπομπές ο κ. Δημητρακόπουλος έχει μάλιστα αναφέρει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, έχει χάσει πάνω από 25 κιλά, αλλά δεν μπορεί, ακόμη και βαριά άρρωστος να είναι να μην πάει στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η λύση με το καροτσάκι. Θα είναι όμως στο δικαστήριο… Έχει δυσκολία στο να περπατήσει. Δεν είναι στο νοσοκομείο, είναι στη φυλακή…».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του, είχε κριθεί προφυλακιστέος, τον Ιούλιο του 2021, ενώ  συνεχίζεται να παραμένει κρατούμενος για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση  μίας γυναίκας το 2008 και τις  απόπειρες βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών, το 2010 και το 2014.

Οι καταγγελίες από τις τρεις γυναίκες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Με τη μητέρα της μάλιστα είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον προσωρινά κρατούµενο ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον Σεπτέµβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Εκεί ο ηθοποιός, σύµφωνα µε τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασµού το Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Η νεαρή ηθοποιός κατέθεσε ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του φώναζε και τραυµατίστηκε. Όπως είπε η ίδια, ο κατηγορούµενος αφού της επιτέθηκε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελµατικά.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται επίσης για απόπειρα βιασµού σε βάρος νεαρής ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι μετά από επαγγελµατικό ραντεβού της µε τον κατηγορούµενο σε καφέ στο Ψυχικό, εκείνος την οδήγησε µε το αυτοκίνητό του σε δρόµο του Παλαιού Ψυχικού και αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήµατός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.

Η ίδια αναφέρει ότι φώναζε και πως γλίτωσε όταν ο προφυλακισµένος πρώην τηλεοπτικός αστέρας άνοιξε τις πόρτες του οχήµατός του αφήνοντάς τη φύγει, αφού την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελµα της ηθοποιού.

Απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζοντας, μιλώντας για μένος σε βάρος του από τις τρεις γυναίκες, Παραδέχτηκε  ότι είχε έντονη ερωτική ζωή και είχε  σχετισθεί πολλές φορές  με συναδέλφους του αλλά ισχυρίστηκε ότι δε  θα τολμούσε ποτέ να ασκήσει βία σε οιαδήποτε γυναίκα, η οποία δεν θέλει να συνευρεθεί μαζί του: «Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, ούτε είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πολλώ δε μάλλον, δεν στέκει στην κοινή λογική να προσπαθήσω με βία να συνουσιασθώ με μια κοπέλα».

Πηγή