Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βασίλης Κεστελίδης “Ο Γλεντζές”

Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Βασίλης Κεστελίδης.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Ο “bon viveur” Βασίλης Κεστελίδης

Τον Βασίλη Κεστελίδη τον γνώρισα σε ένα μικρό καφέ στον Περισσό το οποίο έχει φτιάξει ο ίδιος με πολύ Το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν μια Jaguar MkII και η πρώτη του μοτοσικλέτα μια Harley Davidson Fatboy.μεράκι και αγάπη. Η σχέση του με τη μοτοσικλέτα δεν ήρθε σε μικρή ηλικία καθώς η πρώτη του αγάπη ήταν το αυτοκίνητο. Η επαφή του με τους δύο τροχούς παρόλα αυτά πάντα υπέβοσκε καθώς με δανεικές μοτοσικλέτες έκανε βόλτες και δουλειές όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Τα οικονομικά δεν του επέτρεπαν μέχρι τα 30 του χρόνια να αγοράσει το δικό του δίκυκλο και πάντα όταν επισκεπτόταν ένα κατάστημα να χαζέψει ένα μοντέλο που του άρεσε αναρωτιόταν πως δίνουν τόσα πολλά λεφτά για μοτοσικλέτες.

H μοναδική custom μοτοσικλέτα του.

 

Έχει ο καιρός όμως γυρίσματα και ο Βασίλης κατάφερε να κάνει δική του την πρώτη του μοτοσικλέτα. Αυτή ήταν μια Harley Davidson Fatboy του 1992 και κάπου εκεί ξεκίνησε να δημιουργεί το δικό του, μοναδικό γκαράζ. Αυτήν τη στιγμή μετράει 29 μοτοσικλέτες και άλλα τόσα αυτοκίνητα τα οποία πιστέψτε με, είναι ένα και ένα.

Ο Βασίλης μένει πλέον στον Περισσό, έχει ρίζες στην Πρέβεζα και δούλεψε σκληρά σε όλη του ζωή για να Ετοιμάζει τη δική του λέσχη μοτοσικλέτας σε έναν ζεστό χώρο στον Περισσό (Vintage Cafe).φτιάξει την οικογένεια και τα “παιχνίδια” του όπως ονομάζει τις μοτοσικλέτες του. Ποτέ δεν ήταν άνθρωπος που θα κλειστεί στο σπίτι και θα φορέσει τις παντόφλες του. Είναι ένας γνήσιος γλεντζές, του αρέσει η διασκέδαση, οι παρέες, οι φίλοι, το καλαμπούρι, για αυτό άλλωστε έφτιαξε και τη δική του “γωνιά” να περνάει καλά με τους φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος της μηχανοκίνησης. Ένας ανιδιοτελής άνθρωπος (πολλές φορές χάρισε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα σε φίλους, έτσι, γιατί ήθελε) που έχει πιει τη ζωή μέχρι την τελευταία της σταγόνα, έχει ζήσει αμέτρητες περιπέτειες και πλέον απολαμβάνει τα παιδιά του και τα “παιχνίδια” του.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Βασίλης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… Είναι πολύ δύσκολο να πω. Αυτήν τη στιγμή έχω 29 μοτοσικλέτες και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Είναι σαν να με ρωτάς ποιο από τα παιδιά σου αγαπάς περισσότερο;

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… Είναι εκείνες οι διαδρομές που ξεφεύγω και βρίσκομαι μόνος στο δρόμο εγώ και η μοτοσικλέτα μου.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… Μου αρέσει κάθομαι μαζί με τον φίλο μου τον Προκόπη Σπανό και να μαστορεύουμε. Δεν υπάρχει καλύτερο συνεργείο από αυτό.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… Λείπει από την Ελλάδα ένα Η custom μοτοσικλέτα του (vid) είναι με κορυφαία εξαρτήματα από την Αμερική και έχει κοστίσει περισσότερα από 70.000€! μαγαζί με φινέτσα. Όλα είναι ίδια, δεν υπάρχει ένα κατάστημα το οποίο να δίνει σημασία στη λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, είχα πάει να αγοράσω ένα μπουφάν Belstaff πριν από κάποια χρόνια και κανείς δεν γνώριζε ότι αυτή η εταιρεία ήταν η πρώτη που κατασκεύασε αδιάβροχο μπουφάν μοτοσικλέτας ή ότι έκανε την περιοδεία του ο Che Guevara με ένα τέτοιο μπουφάν στη Λατινική Αμερική. Λείπει η γνώση.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… Ανάλογα με τη μοτοσικλέτα.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… Το παιχνίδι μου. Για να διατηρήσεις το παιδί μέσα σου θα πρέπει να έχεις τα παιχνίδια σου. Έχω την τύχη να έχω πολλά από δαύτα.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… Έφυγα με ένα Yamaha XR600 και τον φίλο μου τον Παύλο Τεφαρίκη να πάμε Θεσσαλονίκη κατακαλόκαιρο! Από τη μέση και κάτω απλά δεν νιώθαμε τίποτα αφού κάναμε δέκα ώρες να φτάσουμε. Ίσως, μια ακόμα τρέλα να ήταν η αγορά μιας Harley Davidson Fatboy το 1992 την οποία αγόρασα την ίδια μέρα που την είδα.  

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι… Δεν έχω κάποιο φόβο πλέον.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… Είναι η Aston Martin. Έχω μία.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναι… Να προσέχει και να αγαπάει τα “παιχνίδια” του. Να προσέχει περισσότερο όχι στα πρώτα του βήματα, αλλά όταν πιστεύει ότι ξέρει και ότι το “έχει”. Τους εύχομαι επίσης να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μπορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Μαμάκος “Ο μοναχικός καβαλάρης”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ζώης Νικολάου “Ο Γίγαντας”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Μάνος Αργυρός “Ο Πατριάρχης”

Πηγή