Διάφορα

Βορίδης: Αυτή είναι η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής «Απογραφή» του προσωπικού του Δημοσίου

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη παραχώρησαν την Τρίτη 26 Ιουλίου συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν την οπτικοποίηση, τη διαδραστική απεικόνιση δεδομένων και την ανάλυση της μηνιαίας αναφοράς του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου.

Πρόκειται για τη νέα, σύγχρονη και απλοποιημένη εφαρμογή «Απογραφή» η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και η οποία επιτρέπει στον χρήστη, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον να αναζητήσει και να εξάγει στατιστικά που αφορούν στην εξέλιξη της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου τομέα.

Πλέον, τα στατιστικά είναι προσβάσιμα μέσω:

• της διαδραστικής απεικόνισης αναφορών

• των αναθεωρημένων αρχείων μηνιαίων στατιστικών

Παράλληλα, για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα παρουσίασης μηνιαίων στατιστικών σε επίπεδο φορέα. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αποτύπωσης της διαχρονικής εξέλιξης της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου σε γραφήματα καθώς και της συγκριτικής αποτύπωσης δεδομένων με πολλαπλά φίλτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν σε μορφή excel ενώ η εφαρμογή διατίθεται σε ελληνική και αγγλική έκδοση.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής αξιοποιήθηκε το εξειδικευμένο λογισμικό για την απεικόνιση δεδομένων Microsoft BI.

Ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι η αποτύπωση των στοιχείων του ανθρώπινου δυναμικού υπήρξε διαχρονικά ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα και επισήμανε ότι η αναμόρφωση του τρόπου παρουσίασης τους θα συμβάλλει στην ποιότητα του πολιτικού διαλόγου.

Η κ. Χαραλαμπογιάννη ευχαρίστησε από την πλευρά της όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγμάτωση αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος σημειώνοντας ότι αναμορφώνεται ριζικά ο τρόπος παρουσίασης των μηνιαίων αναφορών, αλλά ταυτόχρονα παρέχονται και επιπλέον στοιχεία στους πολίτες, στο επίπεδο κάθε φορέα του δημοσίου τομέα, με τρόπο απλό και εύληπτο, κάνοντας πράξη τη διαφάνεια σε κάθε επίπεδο.

The post Βορίδης: Αυτή είναι η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής «Απογραφή» του προσωπικού του Δημοσίου appeared first on Enimerosi24.

Πηγή