Διάφορα

Πούτιν: Ζητεί «αυτοκάθαρση» της Ρωσίας από «προδότες και αποβράσματα»

Ρώσοι ειδικοί είπαν ότι το μήνυμα του Πούτιν ήταν ανατριχιαστικό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε την Τετάρτη μια αυστηρή προειδοποίηση στους Ρώσους «προδότες», τους οποίους, όπως είπε, η Δύση ήθελε να χρησιμοποιήσει ως «πέμπτη φάλαγγα» για να καταστρέψει τη χώρα.

Ο Πούτιν επιτέθηκε στους Ρώσους, οι οποίοι, όπως ανέφερε, είναι πιο εναρμονισμένοι ψυχικά με τη Δύση παρά με τη Ρωσία και ανέφερε ότι ο ρωσικός λαός θα μπορέσει γρήγορα να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ προδοτών και πατριωτών.

«Φυσικά (η Δύση) θα προσπαθήσει να ποντάρει στη λεγόμενη πέμπτη φάλαγγα, στους προδότες – σε αυτούς που κερδίζουν τα χρήματά τους εδώ, αλλά ζουν εκεί. Ζουν, όχι με τη γεωγραφική έννοια, αλλά με την έννοια του τρόπου σκέψης τους, του δουλοπρεπούς τρόπου σκέψεις τους», δήλωσε στους υπουργούς της ρωσικής κυβέρνησης, τρεις εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Οποιοσδήποτε λαός, και ειδικά ο ρωσικός λαός, θα μπορεί πάντα να ξεχωρίζει τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες, και απλώς να τους φτύνει σαν σκνίπα που κατά λάθος πέταξε στο στόμα τους».

Σύμφωνα με το Reuters, ο δηλητηριώδης αυτός τόνος ήταν πρωτοφανής ακόμη και για τον Πούτιν, ο οποίος εδώ και χρόνια καταπιέζει τους εγχώριους αντιπάλους του και κάνει πικρόχολα σχόλια κατά της Δύσης.

«Αυτοκάθαρση»
Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγας».

«Και υπάρχει ένας στόχος – η καταστροφή της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα αποκρούσει τέτοιες προσπάθειες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας, μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

Ρώσοι ειδικοί είπαν ότι το μήνυμα ήταν ανατριχιαστικό.
«Ο Πούτιν με οργουελικό τρόπο έχει χωρίσει τους πολίτες της Ρωσίας σε καθαρούς και ακάθαρτους», έγραψε ο Αντρέι Κολέσνικοφ, πολιτικός αναλυτής με έδρα τη Μόσχα.
Πηγή kathimerini.gr

The post Πούτιν: Ζητεί «αυτοκάθαρση» της Ρωσίας από «προδότες και αποβράσματα» appeared first on Enimerosi24.

Πηγή