Βίντεο από τα επεισόδια μετά την τραυματισμό του 16χρονου έξω από τη ΓΑΔΑ
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 11:48

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα indymedia

Στις 16 Σεπτέμβρη 2017, ημέρα διαδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα Εξάρχεια ο 16χρονος Κώστας Μπ. Ο 16χρονος βασανίστηκε πριν καν τη μεταγωγή του στη Γ.Α.Δ.Α.

Η κατασταλτική βαρβαρότητα όμως δε σταμάτησε εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ακόμη βαριά χτυπημένος μέσα στο πλαίσιο αυτού του βασανισμού. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπ. βασανίστηκε σε διάρκεια και συστηματικά μετά τη σύλληψη του καθώς ήταν δεμένος πισθάγκωνα. Ενώ ήταν σιδεροδέσμιος στο έδαφος σε ημιαναίσθητη κατάσταση από τα συνεχή χτυπήματα της διμοιρίας, που τον συνελαβε στη Χαριλάου Τρικούπη και Βαλτετσίου, μπάτσοι του πατούσαν τα χέρια με σκοπό να του σπάσουν τα δάχτυλα και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι μέχρι λιποθυμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διασταυρώνονται, αφού μεταφέρθηκε αναίσθητος μέχρι τη ΓΑΔΑ και πριν τον οδηγήσουν στα κελιά, ανέκτησε τις αισθήσεις του μέσα στο περιπολικό και στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους βασανιστές του, τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν η κράτηση του στα κελιά να ανασταλεί, να μεταφερθεί εσπευσμένα στο ΚΑΤ και να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός του στη σφοδρότητα των χτυπημάτων και λόγω των πολλαπλών καταγμάτων, υποβλήθηκε σε τεχνητό κώμα για ημέρες. Σαφώς και καθόλου τυχαία δεν είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς, οι οποίοι φοβούμενοι τις αντιδράσεις, που θα μπορούσαν να προκύψουν από «ένα νέο Γρηγορόπουλο», έδρασαν άμεσα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο υπουργός δημοσίας τάξης, Νίκος Τόσκας, μέσα σε μία ώρα από το συμβάν βρέθηκε στο ΚΑΤ στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας. Αυτή η τακτική συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με την επιμονή στη μη δημοσιοποίηση υλικού από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την απόκρυψη της ιατροδικαστικής εξέτασης.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 11:52Source link