Τεχνολογία

ViewSonic Elite XG270QG: Μια οθόνη για φανατικούς gamers!
14 Apr ViewSonic Elite XG270QG: Μια οθόνη για φανατικούς gamers!

Posted at 17:58h
in GAMES, HARDWARE
by Soustas

Η Elite XG270QG της ViewSonic προσφέρει όλα όσα θέλουν οι gamers και πολλά περισσότερα! Αυτή η premium οθόνη συγκεντρώνει απίστευτες δυνατότητες, για σοβαρό gaming σε υψηλές ταχύτητες. Το high-end monitor της ViewSonic διαθέτει IPS Nano Color G-SYNC πάνελ 27 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms, τεχνολογία Nvidia G-Sync , ανάλυση 2560 x 1440 (QHD) και κάλυψη χρώματος DCI-P3 98%. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κι όμως, η Elite XG270QG της ViewSonic παρέχει πολλά περισσότερα…

Νέο design και ευελιξία συνδεσιμότητας
Η ανανεωμένη σχεδίαση της Elite XG270QG βελτιώνει την οργάνωση και αναβαθμίζει το setup κάθε gamer. Πιο συγκεκριμένα, φέρει ενσωματωμένο mouse bungee, headphone hook, ατμοσφαιρικό φωτισμό ELITE RGB και μία πολύ λεπτή βάση από αλουμίνιο, γύρω από την οποία μπορεί να περιελιχθεί το καλώδιο της. Τα εξίσου λεπτά περιθώρια, σε μαύρο χρώμα προσδίδουν επιπλέον κομψότητα, ενώ το πάχος της δεν ξεπερνά τα 265 mm, για να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της είναι οι αποσπώμενες προστατευτικές ασπίδες στα πλαϊνά, που λειτουργούν σαν “παρωπίδες”, για μεγαλύτερη καθήλωση.
Η οθόνη μπορεί να πάρει διάφορες διαμορφώσεις στο χώρο, αφού παρέχει ρύθμιση ύψους 120 mm, δυνατότητα στροφής αριστερά και δεξιά κατά 90 μοίρες και 25 μοίρες κλίσης μπροστά και πίσω. Ακόμα, μπορεί να περιστραφεί όταν βρίσκεται σε portrait mode, ενώ υποστηρίζει και VESA mount 100 mm.
Εκτός όσων ήδη αναφέρθηκαν, διαθέτει και πολλές επιλογές συνδεσιμότητας, όπως θύρα HDMI 2.0, DisplayPort 1.4b, τρείς θύρες USB 3.0 και μία θύρα USB Type-B upstream, για να μπορείτε να τη συνδέσετε με το PC σας.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες
Οι κορυφαίες λειτουργίες της ViewSonic είναι κατάλληλες για το σύγχρονο gaming. Πρόκειται για ένα πάνελ 27 ιντσών με ανάλυση 2560 x 1440, αρκετά υψηλή, για μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τα 4Κ. Η τεχνολογία Nvidia G-Sync έχει σαν αποτέλεσμα ομαλό gaming, χωρίς το παραμικρό ghosting και tearing.

Η τεχνολογία IPS Nano Color που ενσωματώνει η Elite XG270QG, αποδίδει μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων, χάρη στη χρήση ενός λεπτού στρώματος νανοσωματιδίων στον οπίσθιο φωτισμό. Πιο συγκεκριμένα, κάλυψη χρώματος 98% DCI-P3 και 99,8% του sRGB colour space, κάτι που πρακτικά σημαίνει εκπληκτική φωτεινότητα στο πάνελ, με μία πλούσια παλέτα χρωμάτων που προσφέρει μεγάλο βάθος εικόνας.

Εκτός όμως από την ακρίβεια των χρωμάτων, σε κάθε gaming monitor πολύ σημαντική είναι και η ταχύτητα. Το IPS του πάνελ έχει χρόνο απόκρισης GtG 1ms, ρυθμό ανανέωσης 165 Hz και κατά μέσο όρο input lag 5,32 ms. Φανταστικές τιμές για όποιον ενδιαφέρεται για γρήγορο και ανταγωνιστικό gaming. Υπάρχουν πολλές οθόνες αυτή τη στιγμή με την ίδια ανάλυση και τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης, αλλά όχι με χρόνο απόκρισης στο 1 ms! Αντίθετα, πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα χρησιμοποιούν την τεχνολογία TN, η οποία τείνει να αποδίδει φτωχότερη ακρίβεια χρώματος και λιγότερες γωνίες θέασης. Η μόνη που συνδυάζει GHz Sync 165Hz, ανάλυση 1440p και χρόνο απόκρισης 1ms σε ένα IPS πάνελ είναι η Elite XG270QG της ViewSonic.

Συμπέρασμα
Η Elite XG270QG της ViewSonic προσφέρει όλα όσα θέλουν οι gamers και πολλά περισσότερα. Χάρη στην τεχνολογία G-Sync, την ανάλυση της, τη χρωματική ακρίβεια και το χρόνο απόκρισης που έχει, είναι ιδανική για gaming υψηλού επιπέδου, με πολύ μεγάλες ταχύτητες. Πρόκειται για μία από της καλύτερες gaming οθόνες της αγοράς και αναπόσπαστο εργαλείο για κάθε power gamer!

Τεχνικά χαρακτηριστικά
ViewSonic Elite XG270QG
Ανάλυση 2560 x 1440
Ρυθμός ανανέωσης 165Hz
Χρόνος απόκρισης 1ms (GtG)
Μέγεθος 27 ίντσες
Πάνελ IPS (Nano Color)
Φωτεινότητα 350 cd/m2
VRR Nvidia G-Sync
Θύρες Displayport x1, HDMI x1, Audio out x1, USB upstream, USB Type-A x3
Βάση Προσαρμογή ύψους (mm): 120
Περιστροφή: 90º
Στροφή (Δεξιά/ Αριστερά): 90º / 90º
Κλίση (Μπροστά/ Πίσω): -5º / 20º

Like this:

Like Loading…Source link