Το Υπ. Παιδείας αρνείται διοργάνωση που φέρνει 1.000 παιδιά στην Ελλάδα
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 23:06

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι ισχύουν στον ελληνικό αθλητισμό! Από τη μία η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι θέλει να αναδειχθεί ο αθλητικός τουρισμός στη χώρα μας και από την άλλη, αρνείται την ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων, που μάλιστα δεν θα στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι η ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων είναι τιμή για την Ελλάδα, ειδικά όταν αυτές δεν επιβαρύνουν το κράτος. Το τόνισε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων της Πάλης, αλλά και στη συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη των Παράκτιων Αγώνων.

Σύμφωνα όμως με τις καταγγελίες που έχει δεχτεί το zougla.gr η ίδια η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Μπάντμιντον.

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας η διοίκηση της ΕΟΦΣΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης) έπεισε την Παγκόσμια Ομοσπονδία να δώσει στην Ελλάδα το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα. Η διεθνής ομοσπονδία ήταν άκρως θετική να γίνει η διοργάνωση στην Ελλάδα και μάλιστα στην Αρχαία Ολυμπία.

Η διοργάνωση επρόκειτο να φέρει 1.000 άτομα στη χώρα μας και το κυριότερο, δεν θα επιβάρυνε ούτε με ένα ευρώ την ελληνική ομοσπονδία, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή το υπουργείο Παιδείας.

Ο προηγούμενος διευθυντής του γραφείου Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας είχε προεγκρίνει την πρόταση, αλλά στη συνέχεια απολύθηκε. Η νέα διοίκηση στην απάντηση του αιτήματος της ΕΟΦΣΑ τόνισε ότι η αίτηση που εγκρίθηκε αρχικά από το Υπουργείο δεν είναι δεσμευτική και διατηρεί κάθε δικαίωμα απόσυρσης. Παράλληλα τόνισαν ότι δεν είχε προκύψει συμφωνητικό (σ.σ. πριν την κατάθεση της πρότασης) που θα αναφέρει ότι δεν θα επιβαρυνθεί το υπουργείο.

Την ίδια ώρα όμως η ομοσπονδία είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που δηλώνουν ότι το πρωτάθλημα θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο! Γι αυτό μάλιστα εγκρίθηκε από το ΚΟΕΣΑ.

Η πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Βικτωρία Χατζήνα έχει ζητήσει πολλές φορές συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος αρνήθηκε να την συναντήσει!

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαξεβανάκης που είχε παρακολουθήσει από κοντά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης, μιλώντας για τον αθλοτουρισμό και τα οφέλη του είχε πει: «η διοργάνωση είναι από μόνη της μία ζωντανή διαφήμιση. Πάνω από 1.000 άτομα θα έρθουν στη χώρα μας. Είναι μία τόνωση και βοηθάει στην προβολή της χώρας».

Γιατί όμως η μία διοργάνωση που έφερε 1.000 άτομα ήταν διαφήμιση για την Ελλάδα, ενώ η συγκεκριμένη είναι… «αδιάφορη»; Από τη στιγμή που η ομοσπονδία τονίζει και εγγυάται ότι δεν θα επιβαρυνθεί το κράτος, θα έπρεπε να τρέξει ο μηχανισμός για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να αναλάβει η Ελλάδα αυτή τη σημαντική διοργάνωση.

Δείτε το έγγραφο με το αίτημα της Ομοσπονδίας:

Δείτε το έγγραφο με την απάντηση του Υπουργείου:Source link