Το «θανατηφόρο» λάκτισμα κατά του Τέξας από την «Charlie Hebdo»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 11:33


Π.Κ.

Η «Charlie Hebdo» ξανακτύπησε. Με τίτλο «Υπάρχει Θεός» το σατυρικό και άκρως πολιτικό έντυπο κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο του με ένα ολοσέλιδο σκίτσο που δείχνει την τροπική καταιγίδα «Χάρβεϊ» να πνίγει τους Νεοναζί του Τέξας με τις χιτλερικές σημαίες τους και τα χέρια των πνιγμένων να χαιρετούν φασιστικά. Ά και ένα πόδι προφανώς του αφανούς Tεξανού που δεν είναι Νεοναζί.

Το «χτύπημα» είναι συντριπτικό αν και μπορεί να ερμηνευθεί από πολλούς ως απάνθρωπο και ισοπεδωτικό. Όμως δεδομένης της συγκυρίας, των αμφιλεγόμενων εμφανίσεων Τραμπ, των τελευταίων γεγονότων το Charlottesville της Βιρτζίνια με την φονική και ξεδιάντροπη παρουσία της αμερικανικής ακροδεξιάς αλλά και την άνευ προηγουμένου πολιτική συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ που αρνείται συστηματικά να καταδικάσει την ακροδεξιά –νεοναζιστική πτέρυγα των ψηφοφόρων του, δεδομένων όλων αυτών λοιπόν, η γαλλική «Charlie Hebdo» νομιμοποιείται (στην άκρη του ξυραφιού) να υπερβάλει στα πλαίσια της πολιτικής σάτιρας. Όσο και ένα «πονάει» διότι αναφέρεται σε ένα συμβάν που συνοδεύτηκε από μία καταστροφή.

Δεν αποτελεί μυστικό για κανέναν ωστόσο πώς το Τέξας βρίθει νεοναζί, οπαδών της Κου Κουξ Κλαν, ακροδεξιών και φανατικών Ευαγγελιστών που κηρύσσουν το μίσος αλλά και οργανωμένων ρατσιστών που υποστηρίζουν την «Υπεροχή των Λευκών». Τώρα το εάν «Υπάρχει Θεός» ή όχι είναι πραγματικά άλλου παππά Ευαγγέλιο, φανερού ή απόκρυφου. Θου φυλακή το στόματι μου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017, 11:33Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.