Την πρόθεσή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο Ντεμιρτάς
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 10:25

Ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς, θεωρούμενος από τους πλέον χαρισματικούς πολιτικούς ηγέτες στην Τουρκία, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από συναρχηγός του κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού κόμματος της αντιπολίτευσης (HDP).

Με επιστολή του ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει και πάλι το αξίωμά του στο συνέδριο του κόμματος στις 11 Φεβρουαρίου.

Πρώην δικηγόρος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο 44χρονος Ντεμιρτάς, επικεφαλής του HDP από το 2014, βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της «τρομοκρατίας», μαζί με 11 βουλευτές του κόμματός του από το Νοέμβριο του 2016. Εναντίον του εκκρεμεί κατηγορία που προβλέπει κάθειρξη 142 χρόνων.

Στην επιστολή του ο Ντεμιρτάς αναφέρει πως παραχωρεί τη θέση του στην συμπροεδρία του κόμματος, «ώστε να ανοίξει ο δρόμος να προχωρήσουν αποτελεσματικές διαδικασίες».

«Παρά τη δυσφημιστική προπαγάνδα της τουρκικής κυβέρνησης και το αναπόδεικτο της κατηγορίας συνεργασίας με το ΡΚΚ, δεν είμαστε τρομοκράτες ούτε αυτονομιστές», υποστηρίζει ο Ντεμιρτάς στην επιστολή του.

Ο εκπρόσωπος του HDP, Osman Baydemir, δήλωσε πως 10.000 υποστηρικτές του κουρδικού κόμματος, συμπεριλαμβανομένων και εκλεγμένων δημάρχων, έχουν συλληφθεί μετά το αποτυχόν πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Ο Baydemir, πρώην δήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ και τώρα βουλευτής της περιοχής Καρς, θεωρείται ως ο πιθανότερος διάδοχος του Ντεμιρτάς.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, 10:25Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.