Ειδήσεις

Σύντομα στην αγορά οι πρώτες προσιτές συσκευές με Android Oreo
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 22:00

Το Android Go είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια της Google για την ανάπτυξη λογισμικού ειδικά για low-end τηλέφωνα και η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι θα δούμε τις πρώτες συσκευές με την “lite” έκδοση Android στο Mobile World Congress.

Το Android Go ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο στην παρουσίαση Google I/O και πρόκειται για μια έκδοση του λογισμικού της Google που προορίζεται για λιγότερο ισχυρά τηλέφωνα, που μπορεί να διαθέτουν 512MB ή 1GB RAM μόνο. Όπως ανακοινώθηκε, οι πρώτες συσκευές που θα τρέχουν το Android Go (Oreo edition) θα έρθουν στην MWC, που διεξάγεται στα τέλη του μήνα.

Η βασική διαφορά του Android Go είναι η συμβατότητα με τις “Go” εκδόσεις των εφαρμογών της Google, όπως το YouTube, το Gmail και το Maps, τα οποία χρησιμοποιούν λιγότερο χώρο στις συσκευές και έχουν αναπτυχθεί για να χρησιμοποιούν λιγότερα δεδομένα από τις κανονικές εφαρμογές.

Σύμφωνα με την Google, οι πρώτες Android Go συσκευές θα είναι διαθέσιμες σύντομα και αναμένεται να δούμε τιμές ενδεχομένως και από 50€.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 22:00Source link