Ειδήσεις

Συναντήσεις Κουντουρά στη Ν. Υόρκη, για την προώθηση του τουρισμού και των επενδύσεων
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 19:48

Διαδοχικές συναντήσεις για τον τουρισμό και τις επενδύσεις είχε με εκπροσώπους αμερικανικών ομίλων η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Σαν Ντιέγκο, όπου συμμετείχε, ως επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ASTA, με τη συμμετοχή του γενικού πρόξενου, Γρηγόρη Καραχάλιου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά την επίσκεψή της στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κώστας Τσέγας και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Αμερικής & Καναδά, Γκρέτα Καματερού.

Με την πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρόεδρο της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου συζητήθηκαν δυνητικά επενδυτικά σχέδια στον ελληνικό τουριστικό τομέα.

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα για νέες τουριστικές επενδύσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση της κ. Κουντουρά με τον κ. John Catsimatidis Jr., της Red Apple Group.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα και στηρίζει την προσέλκυση επενδύσεων.

Αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση των νέων προτάσεων και σχεδίων την τελευταία διετία στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα, καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον Αμερικανικών Ομίλων να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, ο Peter Vlitas, αντιπρόεδρος του Ομίλου Travel Leaders Group, τόνισε για άλλη μία φορά πόσο μεγάλη επιτυχία είναι η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της ASTA, για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Destination Expo στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2018, με την συμμετοχή εκατοντάδων Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση των αφίξεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2017, στην σημαντική άνοδο που καταγράφεται στις προκρατήσεις για το 2018 και στην προοπτική που υπάρχει, οι αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια ετησίως.

Επίσης, η κ. Κουντουρά, συζήτησε με την διευθύνουσα σύμβουλο της Crystal Cruises Eddie Rodriguez, τον σχεδιασμό των προγραμμάτων κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς το 2018 και 2019, στη βάση του ισχυρού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και την Ευρώπη.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, 19:48Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *