Συναντήσεις Χαρίτση με τραπεζίτες και επενδυτές στις ΗΠΑ
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 07:16
Ενέργεια, τουρισμός, κτηματαγορά και ψηφιακές τεχνολογίες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει με αμερικανούς επενδυτές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Η ελληνική αποστολή που πέταξε για τις ΗΠΑ, λίγα 24ωρα πριν από την συνάντηση Τσίπρα με Τραμπ, θα έχει συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και με αμερικανούς επενδυτές που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Η ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνει επαφές- παρουσιάσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων τραπεζών και Funds όπως η Deutche Bank, η BlackRock, η Bank of America, η Merill Lynch και η JP Morgan.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή το απόγευμα η JP Morgan, με ακροατήριο 600 επενδυτές, fund managers και τραπεζίτες.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος θα μιλήσει για το χρέος και την πορεία υλοποίησης προγράμματος για την ανάπτυξη της χώρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος θα αναφερθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία του κ. Χαρίτση θα κινηθεί σε 4 πεδία. Θα παρουσιάσει την βελτίωση που παρουσιάζουν οι μακροοικονομικοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας, τους λόγους που κάνουν την Ελλάδα αυτή την στιγμή έναν από τους δημοφιλείς επενδυτικούς προορισμούς, θα αναφερθεί στα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι στην διάθεση των επενδυτών και στην ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα.
Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.
Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση με την ηγετική ομάδα του Doing Business, του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρουσιάζει κάθε χρόνο την παγκόσμια κατάταξη για την ευκολία του επιχειρείν σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η ετήσια έκθεση του Doing Business αξιολογεί το κατά πόσο κάθε οικονομία διευκολύνει τις επενδύσεις, κυρίως από νομοθετική πλευρά και παρουσιάζει την κατάταξη των χωρών, ανάλογα με τις επιδόσεις τους.
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 07:16