Σχέδιο δράσεων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, παρουσίασε η Έλ. Κουντουρά
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 11:34

Τον υλοποιούμενο σχεδιασμό για τη Θεσσαλία που μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και να εξασφαλίσει διαρκή τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Η υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα και βασικός πυλώνας ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Κάλεσε το σύνολο των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη, θέτοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις προτάσεις τους.

Με επίκεντρο την υλοποιούμενη εθνική περιφερειακή πολιτική στον τουρισμό που κατάρτισε και υλοποιεί το υπουργείο, η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δήμους, τα Επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, και τον ιδιωτικό τομέα προωθείται στοχευμένα η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου και η στήριξη της τουριστικής κίνησης όλο το χρόνο, η ανάπτυξη και προώθηση νέων προορισμών και των θεματικών εμπειριών, και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας αλλά και η ανάδειξη των δυνατοτήτων για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Η υπουργός στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην προωθούμενη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα ως προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής, και τόνισε την εξαιρετική δυναμική που παρουσιάζει η Θεσσαλία, λόγω της υψηλής παραγωγικής αγροτικής δραστηριότητας και των ξεχωριστών προϊόντων της που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Επίσης αναφέρθηκε στις στρατηγικές κινήσεις του υπουργείου για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας.

«Με στόχο τη γρήγορη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, προχωρήσαμε σε διαπραγματεύσεις και στοχευμένες συνεργασίες με διεθνείς tour operators και αεροπορικές εταιρείες ώστε να ενισχύσουμε τη συνδεσιμότητα στα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου και τους προορισμούς της Θεσσαλίας», τόνισε η κ. Κουντουρά.

Αναφερόμενη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας για τουρισμό όλο το χρόνο, και την ανάδειξη των φυσικών και τουριστικών πόρων, με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη η υπουργός επεσήμανε ότι έμφαση θα δοθεί στο χειμερινό τουρισμό, με επίκεντρο τα χιονοδρομικά κέντρα στο Πήλιο και στο Περτούλι, τους ορεινούς όγκους και τους παραδοσιακούς οικισμούς και χωριά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 11:34Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.