Στους ιδρυτές του επιστρέφει το 100% του Skroutz.gr«Αίσιο τέλος» φαίνεται ότι θα έχει για τους τρεις ιδρυτές του skroutz.gr η περιπέτεια του 50% των μετοχών της δημοφιλούς ηλεκτρονικής αγοράς που πουλάει αναγκαστικά η Dionic Συμμετοχών. Αν δεν προκύψει κάποιο σημαντικό απρόοπτο, οι τελικές αποφάσεις πρόκειται να ανακοινωθούν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ιδρυτική ομάδα (Βασίλης Δήμος, Γιώργος Αυγουστίδης και Γιώργος Χατζηγεωργίου) να έχουν βρει τις απαραίτητες συμμαχίες που θα της εξασφαλίσουν την επικράτηση στον σχετικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει την αγορά του 50% εκδηλώθηκε από ένα fund επιχειρηματικών συμμετοχών, το οποία μάλιστα έχει τοποθετηθεί και σε άλλες ελληνικές startup εταιρείες. Έτσι οι τρεις ιδρυτές, που κατέχουν το άλλο 50% της εταιρείας, θα μπορέσουν να εξασκήσουν το «δικαίωμα πρώτης άρνησης» που έχουν και να καλύψουν την καλύτερη προσφορά, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έρχεται από τον όμιλο Viva-Realize και προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Dionic βρίσκεται χρεωμένη και αναγκάζεται να πουλήσει την συμμετοχή της για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τραπεζών και οι τρεις ιδρυτές είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να αγοράσουν το 50% που δεν κατέχουν και να κρατήσουν τις τύχες της εταιρείας που ξεκίνησαν και γιγάντωσαν στα χέρια τους. Η ιδρυτική ομάδα όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη «μνηστήρα» αυτού του 50%. Ο λόγος για τον όμιλο Realize – Viva του Χάρη Καρώνη που έχει ήδη ισχυρή παρουσία στον χώρο των διαδικτυακών υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω του viva.gr και του Viva payments σίγουρα μπορεί να αναπτύξει σημαντικές συνέργειες εξαγοράζοντας και το skroutz.gr.

Σε αντίθεση με τη Dionic η ΣΚΡΟΥΤΖ ΑΕ έχει μηδενικό δανεισμό και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η κυριαρχία της εταιρείας στην ελληνική διαδικτυακή αγορά, καθώς στην πλατφόρμα του Skroutz.gr συμμετέχουν αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.600 καταστήματα που διακινούν πάνω από 7 εκατομμύρια προϊόντα. Ο τζίρος της εταιρείας το 2016 ανήλθε σε 7,5 εκατ. (πέντε χρόνια πριν ήταν μόλις στα 1,5 εκατ. ευρώ). Ο όμιλος δραστηριοποιείται ακόμη στην Τουρκία και τη Βρετανία και απασχολεί περισσότερους από 130 εργαζόμενους.

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε ακόμα:Source link