Ειδήσεις

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο μεσάζων όπλων Β. Παπαδόπουλος για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 21:32

Με καθυστέρηση ημερών, ενώ πλέον η δικογραφία για την πώληση αμυντικού υλικού βρίσκεται στη Βουλή, εμφανίστηκε το μεσημέρι ο μεσάζων όπλων Βασίλης Παπαδόπουλος, στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας. Παρότι είχε κληθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου από τους εισαγγελείς διαφθοράς, ο κ. Παπαδόπουλος δεν ανταποκρίθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην κλήση του κάτι που επέλεξε να κάνει μόλις σήμερα.

Στο εισαγγελικό γραφείο ο κ Παπαδόπουλος παρέμεινε επί περίπου τρεις ώρες και εξετάστηκε για την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού και συγκεκριμένα 300.000 βλημάτων τύπου 105 mm από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία. Αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας πάντως έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή, αμελλητί, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Έτσι η Βουλή είναι αρμόδια να κρίνει αν θα προχωρήσει στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το αδίκημα της απιστίας. Στην κίνηση αυτή προχώρησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς χωρίς καμία αξιολογική κρίση, αφού εκ του νόμου δεν είχαν τέτοια δυνατότητα εφόσον γίνεται αναφορά σε όνομα υπουργού, παρά να διαβιβάσουν τον σχετικό φάκελο στη Βουλή. Παράλληλα, συνεχίζεται από την Εισαγγελία έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, υπηρεσιακών παραγόντων ή άλλων, στην υπόθεση.

Ο κ. Καμμένος πάντως έχει δηλώσει ότι «επιθυμεί να καταθέσει ως απλός πολίτης» για να διευκολύνει την έρευνα, ζητώντας να απεκδυθεί κάθε προστασίας και ασυλίας του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 21:32Source link