Στάση εργασίας για τις 160 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, 12:00

Στην πανελλαδική διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας συμμετείχαν και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ειδικότερα, η στάση ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, με συμβολική κατάληψη της ανατολικής εισόδου, και διήρκεσε 4 ώρες.

Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, η στάση έγινε ώστε να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που διοργάνωσε πανελλαδικά η ΠΟΕΔΗΝ με κύρια αιτήματα τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, τη μετατροπή των συμβάσεων του υποστηρικτικού προσωπικού (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη) από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Σχετικά με τους επικουρικούς γιατρούς, αυτοί είναι 41 και καλύπτουν καίριες ειδικότητες του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο μόνιμο προσωπικό υπάρχουν 160 κενές θέσεις, νούμερο που αντιστοιχεί στο 1/5 όλων των θέσεων του Ιδρύματος, με το υπάρχον, όπως είπαν οι εργαζόμενοι, να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφερθούν στους πολίτες καλές υπηρεσίας υγείας.

Οι παραπάνω κενές θέσεις, σύμφωνα με τους εργαζομένους, έχουν συνέπειες στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, αφού αν κάποιος αρρωστήσει, υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να υπάρξει διακοπή προγραμματισμένης αδείας από συνάδελφό του.

Επίσης, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αυτή η κούραση στο προσωπικό μπορεί να είναι και επικίνδυνη για έναν ασθενή.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, 12:00Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *