Ειδήσεις

Σοβαρό επεισόδιο στην Ηλεία – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 00:32

Δύο αδέλφια επενέβησαν και παρεμπόδισαν δύο αστυνομικούς του ΑΤ Πηνειού να συλλάβουν άνδρα που τους είχε επιτεθεί. Τα δύο αδέρφια έχουν βεβαρημένο παρελθόν αφού είχαν συλληφθεί πριν από δύο εβδομάδες ως μέλη σπείρας που λεηλατούσε μαγαζιά στη Γαστούνη και την ευρύτερη περιοχή, όμως την επομένη αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο ανήλικος δικυκλιστής

Το Σάββατο, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αστυνομικοί του ΑΤ Πηνειού που περιπολούν με αστυνομικό όχημα σε αγροτική περιοχή στο Λευκοχώρι, βλέπουν αγόρι ηλικίας 13-14 ετών να οδηγεί μηχανάκι και θέλησαν το σταματήσουν για έλεγχο.

Ο νεαρός δεν σταμάτησε και οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν με το περιπολικό. Ο νεαρός ουσιαστικά τους οδήγησε στον πατέρα του, που βρισκόταν σε χωράφι. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ζήτησαν τα έγγραφα για το δίκυκλο αλλά ο άνδρας αφού ζήτησε με έντονο ύφος το λόγο αρνούμενος να δώσει έγγραφα τους είπε να φύγουν. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο ΑΤ και εκείνος τους επιτέθηκε.

Όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και την στιγμή που ήταν έτοιμοι να του περάσουν χειροπέδες, εμφανίσθηκαν δύο άλλοι άνδρες, αδέλφια οι οποίοι επενέβησαν και τους παρεμπόδισαν, με αποτέλεσμα ο πρώτος να βρει ευκαιρία και να τραπεί σε φυγή ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και οι άλλοι δύο άντρες.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν η σύλληψη των δύο αδελφών οι οποίοι όπως προαναφέρθηκε είναι «γνώριμοι» της Αστυνομίας, αφού είχαν συλληφθεί στις 28 Φεβρουαρίου ως μέλη πενταμελούς σπείρας (συμμετείχαν και ανήλικοι) οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν την επομένη ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο άνδρες κρατούνται και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο δράστης του επεισοδίου, κηδεμόνας του ανήλικου που οδηγούσε το δίκυκλο.

Οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί ελαφρά, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πηγή: patrisnews.com


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 00:32Source link