Η πολιτική μας έναντι της Ζιμπάμπουε δεν θα αλλάξει
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 23:45

Η πολιτική της Κίνας έναντι της Ζιμπάμπουε δεν θα αλλάξει και η Κίνα αναμένει ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τη χώρα, με βάση τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λου Κανγκ. Ο Λου έκανε τη δήλωση αυτή στην τακτική ημερήσια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση του Προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Ο Λου είπε ότι η Κίνα, ως καλός φίλος της Ζιμπάμπουε, εκτιμά τον ειρηνικό και ενδεδειγμένο χειρισμό του σχετικού θέματος με συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του νόμου. Ο Μουγκάμπε, ηλικία 93 ετών, παραιτήθηκε από πρόεδρος της χώρας, μία εβδομάδα μετά από κίνηση του στρατού και πρώην πολιτικών φίλων του να σταματήσουν την εξουσία που είχε επί τέσσερις δεκαετίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Έμερσον Μνανγκάγκουα, αναμένεται να ορκισθεί τις επόμενες ημέρες και να υπηρετήσει για το υπόλοιπο της θητείας του Μουγκάμπε έως τις γενικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο έτος.

«Μία σταθερή και αναπτυσσόμενη Ζιμπάμπουε είναι εναρμονισμένη με τα θεμελιώδη συμφέροντα του λαού της. Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τη Ζιμπάμπουε και θέλει να κάνει κοινές προσπάθειες με αυτή για να διευκολύνει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Λου, προσθέτοντας:

«Η Κίνα σέβεται την απόφαση του κ. Μουγκάμπε να παραιτηθεί. Αυτός παραμένει ένας καλός φίλος του κινεζικού λαού. Ο Μουγκάμπε έχει συμβάλει ιστορικά στην ανεξαρτησία και απελευθέρωση της Ζιμπάμπουε και είναι ενεργός υποστηρικτής της κίνησης του Παναφρικανισμού. Συνέβαλε επίσης σημαντικά στις σχέσεις Κίνας – Ζιμπάμπουε και τις σχέσεις Κίνας – Αφρικής. Η Κίνα πιστεύει ότι οι πολίτες της Ζιμπάμπουε είναι ικανοί να διατηρήσουν την πολιτική σταθερότητα και την ανάπτυξη της χώρας τους».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, 23:45Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.