«Πολιτική αλλαγή, φορολογία, ρευστότητα, επενδυτικό περιβάλλον. Απλά πράγματα, απλές κουβέντες»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, 00:21

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η Ν.Δ. και ο Πρόεδρος της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κινούνται παντού χωρίς συνοδεία ΜΑΤ, χωρίς να επιλέγουμε ‘αποστειρωμένους’ χώρους, όπως ο Πρωθυπουργός που ξαφνικά θυμήθηκεκαι ‘αγκάλιασε’ την επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο ρ/σAlpha 98.9.

Αναφορικά με το πρόγραμμα επισκέψεων στελεχών του κόμματος της Ν.Δ. σε νομούς της Β. Ελλάδος ενόψει της ΔΕΘ, ο κ. Αυγενάκης, τόνισε μεταξύ άλλων:«..είναι μια στρατηγική που εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά με μεγάληεπιτυχία. Ωστόσο,είναι ένα απαιτητικό εγχείρημακαθώςμιλάμε για ένα «σάρωμα» της Β.Ελλάδος.(…) Χάρη, όμως, στην άριστησυνεργασίαόλωνστελεχών και τωντοπικώνοργανώσεων έχουμε διαμορφώσει ένα εξαιρετικόπρόγραμμα».

Και ταυτόχρονα υπογράμμισε: «Την ώρα που ο κ. Τσίπρας θα μιλά στη Θεσσαλονίκη φυλασσόμενος από 4-5.000 αστυνομικούς η Ν.Δ.στις 8-9-10 Σεπτεμβρίου με κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές, μέλη της Π.Ε. και τοπικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν 18 εκδηλώσεις στους 14 νομούς της Β. Ελλάδος πληνΘεσσαλονίκης,όπου εκεί θα γίνουν άλλες 16 εκδηλώσεις εντός του νομού, την επόμενη εβδομάδα, με όλες τις Γραμματείες του Κόμματος».

Ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε στις επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος στη Β. Ελλάδα ο Γραμματέας της Ν.Δ. και είπε: «Δεκάδες κλιμάκιά μας θα πραγματοποιήσουν 170-180 επισκέψεις σε νεοφυείς και υπάρχουσες επιχειρήσεις, θα ακούσουν τι έχει να πει ο επιχειρηματικός κόσμος και φυσικά οι εργαζόμενοι, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και σε πλήθος κοινωνικώνδομών. (…) Η ΝΔ κινείται δυναμικά με στρατηγική και σχέδιο για την Ελλάδατου αύριο. Στηρίζουμε και πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα και στην ιδιωτική πρωτοβουλία ωςμοχλό ανάπτυξης για το μέλλον…πιστεύουμε στις δυνάμεις των Ελλήνων».

Στο καίριο θέμα, όπου με εκτιμήσεις Κυβέρνησης θα υπάρξει έξοδο από μνημόνια και ομαλοποίηση της οικονομίας ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. δήλωσε: «Όλοι οι Έλληνες πολίτες, όλοι οι πατριώτες επιθυμούν η Ελλάδα να πηγαίνει καλά. Στη Ν.Δ. δεν έχουμε ιδεοληψίες, θα υποδεχθούμε κάθε θετική εξέλιξη γιατην Χωρά και ελληνικήοικογένεια» και συνέχισε λέγοντας: «Επιτρέψτε μου, όμως, στο σημείο αυτό να παραθέσω κάποια στοιχεία αναφορικά με τα προγράμματα των τελευταίων ετών για να καταλάβουμε καλύτερα τις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

– Το πρώτο μνημόνιο επί Γ. Παπανδρέουείχαμε 54,2 % αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορώνκαι 45% μείωση δημόσιων δαπανών.

– Το 2013-2014 επί κυβέρνησης Ν.Δ. και με πρωθυπουργό τον κ. Α. Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν 27% αυξήσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και 72% μειώσεις κρατικών δαπανών.

– Το 3ο Μνημόνιο για την περίοδο 2015 -2018 που φέρει την υπογραφή των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου, ενώ ακολουθεί και το 4ομνημόνιο, είχε ως αποτέλεσμα 82,4% αυξήσεις σε φόρους ασφαλιστικές και 17% μείωση κρατικών δαπανών!»

Ο κ. Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, άσκησε δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης και των δημοσιονομικών της πολιτικών, τονίζοντας σχετικά:«Πρόκειται για άνευ προηγουμένου φοροκλοπή. Οι εργαζόμενοικαι οι επαγγελματίες δεν καταλαβαίνουν τις μικρές θετικές μεταβολές των δεικτών, όταν κάθε νοικοκυριό θα δώσει 6.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Όταν οι συνταξιούχοι έχουν χάσει 2-3 συντάξεις».

«Πριν λίγες μέρες μαζί με τον Πρόεδρό μας πραγματοποιήσαμε στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη με όλους τους φορείς τηςΒ.Ελλάδος, όχι με λίγους και αρεστούς. Έχει συναντηθεί ποτέ κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή ο κ. Τσίπρας με εκπροσώπους της ‘ΕλληνικόςΧρυσός’; Γιατίαποφεύγει τους εργάτες, τουςμεταλλωρύχους, τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ λες και είναι εκπρόσωποι του καπιταλισμού;Δεν εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον εργατικό κόσμο και τους αδύναμους;», ρώτησε με νόημα, ο Γραμματέας της Ν.Δ.

Σχολιάζοντας τις επικείμενες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο κ. Αυγενάκης είπε: «Οι πολίτες θα ακούσουν έναν σύγχρονο πολιτικό Πινόκιο, τον Αλ. Τσίπρα, και τίποτα περισσότερο αυτό το Σαββατοκύριακο» και προσέθεσε: «Θα ακολουθήσει βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αυριανός πρωθυπουργός της Χώρας, ο οποίος θα παρουσιάσει μετρημένες, κοστολογημένεςκαι εφαρμόσιμες προτάσειςπου συνθέτουν το περίγραμματου προγράμματος τηςΝ.Δ.».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορά στη μείωση της φορολογίας από μια κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Γραμματέας του Κόμματος, δήλωσε :«Η σταθερή μείωση της φορολογίας, αποτελεί δέσμευση της Ν.Δ. για την επόμενη μέρα. Ενδεικτικά προτείνουμε τη μείωση του Φ.Π.Α από 29 σε 20%, μείωση απότο 15 στο 5 % τωνμερισμάτων και αύξησητου ορίουυπαγωγήςστον Φ.Π.Α στις 25.000ευρώ».

«Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Εκτός από αυτό, χρειάζονται 3 πράγματα ακόμα: φορολογία, ρευστότητα, επενδυτικό περιβάλλον. Απλά πράγματα, απλές κουβέντες. (…) Οι επενδύσεις απαιτούν πολιτική βούληση, σχέδιο, τεχνογνωσία και μεθοδική δουλειά. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δεν διαθέτουν τίποτα απ’ αυτά.Φυσικά, από μέρους μας θα υπάρξουν ολοκληρωμένες προτάσεις αναφορικά με την Ασφάλεια, τηΔικαιοσύνη και την Παιδεία» τόνισε.

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις Τραγάκη ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο κ. Αυγενάκης, ξεκαθάρισε ότι: «Κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τις διαδικασίες, τα όργανα του Κόμματος και πολύ περισσότερο τον Πρόεδρο. Η θέση στο ψηφοδέλτιο δεν είναι αυτονόητη για κανένα».Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.