Παγώνει τις επιχειρήσεις το αμερικανικό Ναυτικό – Συνεχίζουν να αγνοούνται οι ναυτικοί
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017, 06:20

Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινά μια διερεύνηση όλου του στόλου και ότι θέτει προσωρινό πάγωμα σε επιχειρήσεις του ώστε να εστιαστεί στην ασφάλεια, καθώς συνεχίζει τις έρευνες για τους 10 ναυτικούς που αγνοούνται μετά το τέταρτο μεγάλο ατύχημα που υπέστη ο αμερικανικός στόλος του Ειρηνικού φέτος.

Μετά την σύγκρουση χθες του αντιτορπιλικού John S. McCain και του δεξαμενόπλοιου Alnic MC, ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι η σύγκρουση ήταν εσκεμμένη ή αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης ή σαμποτάζ. “Η διερεύνηση όμως θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες”, είπε σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Ρίτσαρντσον είπε ότι έχει ζητήσει από τους κυβερνήτες στόλων απανταχού να κάνουν μια “επιχειρησιακή παύση” μιας ή δύο ημερών για να συζητήσουν τη δράση που θα ακολουθήσουν ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλείς και αποτελεσματικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο, θα ξεκινήσει μια επιθεώρηση της εκπαίδευσης των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην Ιαπωνία ώστε “να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να είναι έτοιμοι για επιχειρήσεις και πολεμική εμπλοκή”. Η επιθεώρηση θα περιλαμβάνει “επιχειρησιακό ρυθμό, τάσεις προσωπικού, εξοπλισμούς, συντήρηση και υλικό”. Η επιθεώρηση θα γίνει “μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια”, είπε ο Ρίτσαρντσον.

Το αδελφό πλοίο του John S. McCain, το Fitzgerald, παραλίγο να βυθιστεί κοντά στην Ιαπωνία μετά την σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο από τις Φιλιππίνες, στις 17 Ιουνίου. Οι σοροί επτά αμερικανών ναυτικών βρέθηκαν σε πλημμυρισμένο τμήμα του πλοίου.

Ο Μακ Θόρνμπερι, Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι η πρόσφατη σύγκρουση αποτελεί το τέταρτο δυστύχημα στον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού φέτος, και αναδεικνύει τις περικοπές στη χρηματοδότηση καθώς και τον χρόνο που ξοδεύουν στη θάλασσα τα πληρώματα. “Το Κογκρέσο έχει την υποχρέωση να παρέξει στους ναυτικούς μας τις περαιτέρω χρηματοδοτήσεις που τόσο εμφανώς χρειάζονται, και να το πράξει άμεσα”, είπε σε δήλωσή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ναυτικό θρίλερ στη Σιγκαπούρη


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017, 06:20Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.