Ειδήσεις

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 13:00

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση Τούρκου αξιωματούχου ότι οι δύο ένστολοι δεν θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι δύο Έλληνες κρατούνται επί 38 ημέρες πλέον χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς να έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους. Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει δύο αιτήματα για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, αλλά και δύο εφέσεις που έχουν καταθέσει οι έλληνες συνήγοροί τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο εβδομάδες ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε, εμμέσως πλην σαφώς, την τύχη των δύο ένστολων με τους οκτώ Τούρκους. Η Άγκυρα ισχυρίζεται πως οι οκτώ ήταν αναμεμειγμένοι στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, κάτι που οι ίδιοι αρνούνται.

«Δεν είναι δίκαιο να ασχολείστε τόσο με τους δύο έλληνες στρατιώτες ενώ δεν ασχολείστε με την έκδοση των τούρκων πραξικοπηματιών» είχε δηλώσει ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet στο περιθώριο της συνόδου Τουρκίας – ΕΕ στη Βάρνα στα τέλη Μαρτίου.

Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι δεν συσχετίζει τις δύο υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η επίσκεψη του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου στους δύο στρατιωτικούς.

Ο κ. Αμφιλόχιος μετέβη στις φυλακές ως εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριαρχείου κατόπιν οδηγίας του πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 13:02Source link