Τεχνολογία

O Ζούκερμπεργκ πουλά αλλά δεν… ξεχνά το FacebookΣτη ρευστοποίηση 35-75 εκατομμυρίων μετοχών του Facebook εντός των επόμενων 18 ετών σκοπεύει να προχωρήσει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα πωλήσει ποσοστό 18% στο μετοχικό κεφάλαιο του Facebook προκειμένου να χρησιμοποιήσει τη ρευστότητα αυτή για επενδύσεις σε φιλανθρωπικά έργα. Η τιμή της μετοχής την Παρασκευή έκλεισε στα 170,54 δολαρια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται στα 12,8 δισ. ευρώ.

Ο 33χρονος κροίσος κατατάσσεται στην πέμπτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index). Η περιουσία που κατέχει μαζί με την 32χρονη σύζυγό του Πρισίλα Τζανανέρχεται στα 72,4 δισ. δολάρια

Ο Ζούκερμπεργκ άλλαξε τελικά τα σχέδιά του, καθώς αποφάσισε να μην δημιουργήσει μια νέα κατηγορία μετοχών που θα του επέτρεπε να ρευστοποιήσει σχεδόν όλες τις μετοχές του, χωρίς να χάσει το δικαίωμα ψήφου του. Το ενδεχόμενο αυτό προκάλεσε αναστάτωση σε αρκετούς από τους υπόλοιπους μετόχους, με αποτέλεσμα ο δισεκατομμυριούχος CEO να αλλάξει γνώμη.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ίδιος έσπευσε να εξηγήσει τη λογική που βρίσκεται πίσω από την κίνησή του αυτή, εξηγώντας ότι αρχικός σκοπός του κοινωνικού δικτύου όταν αυτό δημιουργήθηκε δεν ήταν να γίνει εταιρεία, αλλά να εξυπηρετήσει έναν «κοινωνικό σκοπό». Για το λόγο αυτό, αποφάσισαν με τη σύζυγό του Πρισίλα να αντλήσουν αυτή τη ρευστότητα, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι θέλουν να αποχωρήσουν από το Facebook.

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε ακόμα:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *