Ειδήσεις

Ο Ν.Τόσκας απαντά για τις παράνομες εισόδους στη Γερμανία από την Ελλάδα
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 20:58

Δεν ήταν 1.000 οι παράνομες είσοδοι από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπως ισχυρίστηκαν τα γερμανικά ΜΜΕ και πάντως δεν έγιναν με πλαστά έγγραφα, αφού πολλοί κατείχαν διαβατήρια από χώρες που δεν χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στη Γερμανία.

Την διευκρίνηση αυτή, παρείχε προς τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος σχετικώς με το θέμα ενημέρωσε ότι κατόπιν αιτήματός μας, μας δόθηκαν τα στοιχεία των εισόδων στην Γερμανία από την χώρα τα οποία αναφέρονται σε 850 άτομα – κι όχι 1000 όπως ισχυρίστηκαν οι γερμανικές εφημερίδες – συμπεριλαμβανομένων μάλιστα των πολιτών που μπορούν να μπουν στη Γερμανία, χωρίς βίζα, όπως είναι οι Αλβανοί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «υιοθετούμε άκριτα τις αντιλήψεις γερμανικών εφημερίδων ότι 1.000 άτομα μπήκαν από την αρχή του χρόνου και είχαν και πλαστά στοιχεία. Είναι απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών και είναι λάθος νούμερα. Άλλα μου έδειξε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και ανάμεσά τους ήταν και από χώρες που ταξιδεύουν χωρίς βίζα (Αλβανία, Βοσνία, ΠΓΔΜ, Γεωργία)». Σημείωσε εξάλλου ότι τα έγγραφα των μεταναστών «δεν είναι πλαστά», αλλά «παράτυπα», προσθέτοντας πως «δεν είναι πλαστά τα χαρτιά της υπηρεσίας ασύλου ή τα διαβατήρια που μπορούσαν να πάνε χωρίς βίζα” και απηύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται αυτός ο όρος αδιακρίτως. «Ο έλεγχος στην Ιταλία των οπαδών μίας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι εφαρμογή γενικευμένων μέτρων; Προφανώς όχι. Αυτό έγινε όμως», παρατήρησε ο κ. Τόσκας.

Επίσης αναφέρθηκε στην περίπτωση των δύο ατόμων, που πέρασαν από την Λέρο και έφτασαν στη Γαλλία χωρίς να τους σταματήσει κανείς, και που καταγράψαμε στη χώρα μας και δώσαμε τα στοιχεία τους στις γαλλικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, 21:04Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *