«Ο Λίβανος δεν μπορεί να αντέξει τις επιπτώσεις από την παραίτηση του πρωθυπουργού» τονίζει ο ηγέτης των Δρούζων
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, 18:11

«Ο Λίβανος είναι πολύ αδύναμος για να αντέξει τις επιπτώσεις από την παραίτηση του Σαάντ αλ-Χαρίρι από την πρωθυπουργία και δεν είναι σε θέση να αντιταχθεί στο Ιράν», δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Δρούζων του Λιβάνου Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

Ο Χαρίρι, ο οποίος είναι σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του και κατηγορώντας το Ιράν και τον σύμμαχό του, την Χεζμπολάχ.

Η παραίτηση του Χαρίρι κινδυνεύει να βυθίσει τον Λίβανο στη θρησκευτική βία μεταξύ των Λιβανέζων σουνιτών και των σιιτών μουσουλμάνων.

«Ανησυχώ για την οικονομία, φυσικά, και ανησυχώ και για την πολιτική. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πολεμήσουμε τους Ιρανούς από τον Λίβανο», δήλωσε ο Τζουμπλάτ στο Reuters.

Ο ίδιος πρότεινε τον συμβιβασμό με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο μέχρι οι συνθήκες στην περιοχή να επιτρέψουν τον διάλογο Σαουδικής Αραβίας-Ιράν.

«Ο Λίβανος έχει αρκετά προβλήματα. Είναι πολύ αδύναμος για μια τέτοια παραίτηση γιατί θα έχει έναν υπερβολικά αρνητικό αντίκτυπο», είπε ο Τζουμπλάτ, ένας από τους λιβανέζους πολιτικούς με την μεγαλύτερη επιρροή. Ο ίδιος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτηση Χαρίρι.

Οι Δρούζοι σημειώνεται πως αποτελούν μια σημαντική μειονότητα στο πολιτικό σύστημα του Λιβάνου και ο Τζουμπλάτ έχει πολλές φορές παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στην πολιτική της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, 18:12Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.