Η Μέρκελ συναντά τη Μέι με φόντο το Brexit
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 12:52

Η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, σε μία κρίσιμη στιγμή στην πορεία προς το Brexit, καθώς έχουν αρχίσει οι συνομιλίες για τους όρους της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνάντηση των δύο επικεφαλής γίνεται μία ημέρα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία της Τερέζα Μέι στην ετήσια διάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια στο Μόναχο. Εκεί η πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το όραμά της για τη μελλοντική συνεργασία της χώρας της με την ΕΕ σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Λονδίνο έχουν παρουσιάσει την ομιλία αυτή ως την πρώτη από δύο βαρυσήμαντες τοποθετήσεις της πρωθυπουργού, αναφορικά με τις επιδιώξεις και τις κατευθύνσεις της Βρετανίας για την επόμενη ημέρα του Brexit.

Οι Βρετανοί σχολιαστές εκτιμούν ότι η κ. Μέρκελ θα επαναλάβει στην Τερέζα Μέι το αίτημα άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων για μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τις βρετανικές θέσεις αλλά και επίσπευση των συνομιλιών και των αναγκαίων αποφάσεων που αφορούν το Brexit.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, 12:53Source link