Μαξίμ Ορέσκιν, το «αγαπημένο παιδί» του Πούτιν
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 18:52

Το νέο «αγαπημένο παιδί» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο 35χρονος υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Μαξίμ Ορέσκιν, γράφει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν τις διαθέσεις του προέδρου Πούτιν. Ο Ορέσκιν έχει ευρείες αρμοδιότητες όσον αφορά την μεταρρύθμιση του υπουργείου το οποίο θεωρείται «κληρονόμος του σοβιετικού Κρατικού Σχεδιασμού (Gosplan)». Ωστόσο δεν είναι σαφές αν μπορεί ο ίδιος να πείσει τον ρώσο πρόεδρο να αρχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει το πρακτορείο

«Δημιουργούμε το υπουργείο του μέλλοντος» δήλωσε στο πρακτορείο ο ίδιος ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «Στόχος κλειδί είναι να προσελκύσουμε άτομα ισχυρά και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον για να αναπτυχθούν». Ο Ορέσκιν δεν απάντησε στο ερώτημα αν είναι το «αγαπημένο παιδί» του ρώσου προέδρου, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απάντησε καν στο ερώτημα.

H ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας να σχολιάσει το δημοσίευμα του Bloomberg αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Το Bloomberg πάντως αναφέρει ότι στην «ομάδα των αλλαγών» που έχει συγκροτήσει ο Ορέσκιν στο Υπουργείο Οικονομίας, έχουν ενταχθεί πρόσφατα η Εκατερίνα Βλάσοβα από την Citigroup, η Ζώγια Βίκτοροβα από την εταιρεία PWC και η Γιούλια Ουροζάγιεβα από την McKinsey.

Πάντως όπως δηλώνει ο οικονομικός υπεύθυνος για την Ρωσία και την Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) της εταιρείας «Renaissance Capital» Όλεγκ Κουζμίν «Η αγορά αναγνωρίζει το κύρος που έχει ο Ορέσκιν παρότι είναι νέος σε ηλικία, γιατί βλέπει νέα πρόσωπα που έχουν νέες ιδέες».

Πηγή : Vedomosti, Bloomberg


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 18:52Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.