«Κονσέρτο για τον Τζορτζ» (Χάρισον) στις κινηματογραφικές αίθουσες




Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 16:00

Πέντε μέρες πριν από τα 75α γενέθλια – αν ζούσε – του Τζορτζ Χάρισον, πάνω από 75 κινηματογραφικές αίθουσες στη Βόρεια Αμερική θα προβάλουν, στις 20 Φεβρουαρίου, το «Κονσέρτο για τον Τζορτζ».

Η συναυλία «Concert for George» δόθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 2002, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Τζορτζ. Την οργάνωσαν προς τιμήν του στο Royal Albert Hall η χήρα του, η Ολίβια Χάρισον και ο για πάρα πολλά χρόνια φίλος του, ο Έρικ Κλάπτον. Εμφανίστηκαν οι Κλάπτον, Τζο Μπράουν, ο Πολ Μακάρτνεϊ, οι Μόντι Πάιθον, ο Τομ Πέτι, ο Μπίλι Πρέστον, ο Ραβί Σανκάρ και η κόρη του, Ανούσκα, ο Ρίνγκο Σταρ και άλλοι.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Λέλαντ, στου οποίου τις περγαμηνές συγκαταλέγεται το «Band of Brothers» και το βίντεο «Handle With Care» των Travelling Wilburys (περιλαμβάνει το «While My Guitar Gently Weeps» με Κλάπτον στην κιθάρα, Μακάρτνεϊ στο πιάνο και Ρίνγκο Σταρ στα ντραμς, το «Taxman» από τον Τομ Πέτι και τους Heartbrakers και «The Inner Light» από Lynne και Ανούσκα Σανκάρ).

Οκτώ φορές πλατινένιος δίσκος για το «Concert for George» από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Επίσης, το 2004, Grammy για το καλύτερο μεγάλης διάρκειας μουσικό βίντεο. Παράλληλα, με την έναρξη των προβολών του ντοκιμαντέρ, η Concord Music θα δώσει στην αγορά το άλμπουμ για πρώτη φορά σε βινίλιο.

Λεπτομέρειες για τη διεθνή διανομή της ταινίας θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Περιμένουμε εμείς, στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 16:00



Source link