Ειδήσεις

Η Ιταλία γιορτάζει τα 72 χρόνια αβασίλευτης Δημοκρατίας
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, 15:04

Η Ιταλία γιόρτασε σήμερα με την καθιερωμένη παρέλαση, δίπλα στη ρωμαϊκή αγορά, τα 72 χρόνια από την επιλογή, έπειτα από δημοψήφισμα, της αβασίλευτης Δημοκρατίας.

«Είναι η γιορτή όλων μας», δήλωσε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος επευφημήθηκε από μεγάλο αριθμό πολιτών.

«Οι αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας των ανθρώπων και του σεβασμού των δικαιωμάτων αποτελούν τις βάσεις της κοινωνίας μας αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στην εξέδρα των επισήμων της παρέλασης, στην οδό Φόρι Ιμπεριάλι, ήταν παρών και ο γραμματέας της Λέγκα και νέος υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, με κονκάρδα φτιαγμένη με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας στο πέτο, και από κάτω καρφίτσα του κόμματός του.

«Ήδη σήμερα το απόγευμα θα πάω στο υπουργείο Εργασίας για να αρχίσω δουλειά. Νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο δε ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επανέλαβε ότι η πολιτική του δύναμη δεν πρόκειται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο διότι «πρόκειται για ένα αντιφατικό σχήμα, το οποίο δεν επελέγη από τους πολίτες με την ψήφο τους».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, 15:04Source link