Ισραηλινό άρμα μάχης κατέστρεψε φυλάκιο της Χαμάς σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 02:43

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέστρεψε ένα φυλάκιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες αφού Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν μια ρουκέτα προς την κατεύθυνση του Ισραήλ.

Η ρουκέτα προκάλεσε την ενεργοποίηση των σειρήνων προειδοποίησης της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, αλλά τελικά δεν έφθασε στο ισραηλινό έδαφος, πέφτοντας στα παλαιστινιακά εδάφη, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Σε αντίποινα, ισραηλινό «άρμα μάχης στοχοθέτησε και κατέστρεψε φυλάκιο της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους στη Γάζα, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όταν η οβίδα έπληξε το φυλάκιο παρατήρησης της Χαμάς, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την εκτόξευση της ρουκέτας. Η κυβέρνηση του Ισραήλ πάγια καθιστά υπεύθυνη τη Χαμάς για επιθέσεις εναντίον της χώρας από τη Γάζα.

Η οργάνωση εφαρμόζει μια de facto ανακωχή μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ το 2014, όμως πυρήνες σαλαφιστών τζιχαντιστών προχωρούν σποραδικά σε επιθέσεις, κυρίως με ρουκέτες, εναντίον του Ισραήλ. Όταν γίνονται επιθέσεις τέτοιου είδους, η Χαμάς συνήθως διατάσσει τα μέλη της να απομακρύνονται από δυνητικούς στόχους ενεργειών αντιποίνων, από μέρους του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, 02:43Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.