H Riot Games ανακοινώνει το πλάνο της για τα VALORANT Esports


30 Apr H Riot Games ανακοινώνει το πλάνο της για τα VALORANT Esports

Posted at 13:32h
in GAMES
by Soustas

Η Riot Games αποκάλυψε σήμερα τα πρωτοποριακά της πλάνα για τα VALORANT Esports τα οποία περιλαμβάνουν τρία διεθνή πρωταθλήματα που θα είναι το αποκορύφωμα της σεζόν 2023. Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει μακροχρόνιες συνεργασίες χωρίς κόστος εισόδου στο πρωτάθλημα για συγκεκριμένο αριθμό ομάδων, ώστε να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη σταθερότητα για το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο esport στον κόσμο. Για να στηρίξει αυτές τις ενέργειες, η Riot Games παρουσιάζει τα παρακάτω features και events:

Τρία νέα διεθνή πρωταθλήματα που θα περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες αναμετρήσεις ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Τα τρία αυτά πρωταθλήματα θα απαρτίζονται από ομάδες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία με τους κορυφαίους παίκτες να κοντράρονται σε περιβάλλον LAN και μπροστά σε κοινό (όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες υγείας και ασφάλειας). Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι καλύτερες ομάδες από το κάθε πρωτάθλημα θα προκρίνονται για τα δύο παγκόσμια Masters events και VALORANT Champions, όπου μια ομάδα θα αναδεικνύεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο VALORANT.
Ένα νέο competitive in-game mode προσβάσιμο σε κάθε παίκτη μέσω του client του VALORANT, φτιαγμένο για να ξεχωρίζει τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο. Αυτό το mode θα είναι συμπληρωματικό στα ήδη υπάρχοντα leaderboards, δίνοντας στους παίκτες έναν νέο στόχο πέρα από το ranked play που υπάρχει ήδη στο esports οικοσύστημα.
Tην δημιουργία νέων εθνικών πρωταθλημάτων τα οποία θα δώσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στα ανερχόμενα ταλέντα να φτάσουν στις κορυφαίες λίγκες. Οι κορυφαίες ομάδες από το in-game competitive mode θα μπορούν να διαγωνιστούν απέναντι στα μεγαλύτερα ταλέντα από το κάθε region μέσα στο αντίστοιχο εθνικό πρωτάθλημα.
Η Riot Games θα ανοίξει νέους δρόμους στην επαγγελματική esports σκηνή, καταργώντας τα έξοδα συμμετοχής (entry, participation fees) για συγκεκριμένους οργανισμούς, δημιουργώντας μακροχρόνιες συνεργασίες με στόχο την επιτυχία.

“Στο VALORANT θέλουμε να χτίσουμε το πιο συναρπαστικό esport μαζί με τις πιο καλά διαχειριζόμενες, φιλόδοξες και εντυπωσιακές ομάδες του κόσμου. Έχουμε σχεδιάσει το μοντέλο των μακροχρόνιων συνεργασιών του VALORANT με τρόπο τέτοιο που οι ομάδες θα μπορούν να θριαμβευσουν και να χτίσουν το δικό τους μέλλον, παράλληλα με την ανάπτυξη των VALORANT Esports”, σχολίασε ο Whalen Rozelle, Head of Esports Operations της Riot Games. “Προετοιμάζουμε τους μακροχρόνιους συνεργάτες μας για την επιτυχία, καταργώντας τα έξοδα εισόδου ή συμμετοχής για συγκεκριμένους οργανισμούς. Στόχος μας είναι να αφήσουμε ελεύθερους τους συνεργάτες μας να επενδύσουν τους πόρους τους στην υποστήριξη των επαγγελματιών τους και να επεκτείνουν τις fanbases τους δημιουργώντας καταπληκτικό περιεχόμενο για τους φανς”.

 

 

Κατά τη διάρκεια του 2022 η Riot Games θα χρησιμοποιήσει μια επιλεκτική διαδικασία για να εντοπίσει τους κατάλληλους μακροπρόθεσμους συνεργάτες για την ανάπτυξη του VALORANT στο κορυφαίο esport FPS στον κόσμο. Οι ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα δέχονται οικονομική υποστήριξη από την Riot Games με τη μορφή ετήσιας υποτροφίας και την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μοναδικές ενέργειες (activations) και την κυκλοφορία προϊόντων. Οι συνεργαζόμενες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διανέμουν esports branded περιεχόμενο, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες να εκφράσουν την υποστήριξη τους καθώς βλέπουν και καθώς παίζουν.

 

“Μαζί, όλα αυτά τα στοιχεία θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό οικοσύστημα που θα τοποθετήσει το VALORANT στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης”, είπε ο John Needham, Πρόεδρος των Esports στη Riot Games. “Θέλουμε να χτίσουμε ανταγωνισμό κορυφαίου επιπέδου που θα προσφέρει τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια και νέα events που θα ενθουσιάζουν το live κοινό, καθώς και διάφορες εμπειρίες για τους εκατομμύρια online φανς. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα όσα μάθαμε τα τελευταία 10 χρόνια από τα LoL Esports για να φτιάξουμε ένα οικοσύστημα που θα απογειώσει το VALORANT κάνοντας το το επόμενο σπουδαίο esport για πολλές γενιές”.

 

Το 2017 η Riot Games ήταν η πρώτη δημιουργός video game που παρουσίασε μοντέλο μόνιμης συνεργασίας μέσω των League of Legends Esports (LoL Esports). Tο μοντέλο αυτό δημιούργησε μια επίσημη συνεργασία ανάμεσα στις ομάδες και τη Riot Games, επιτρέπωντας σε όλους να επενδύσουν πάνω σε ένα ενιαίο μακροπρόθεσμο όραμα. Από το 2017, το μοντέλο αυτό έχει υιοθετηθεί στα πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Κίνας, της Λατινικής Αμερικής, της Κορέας, της Βραζιλίας, της Τουρκίας αλλά και γενικότερα στην βιομηχανία των esports. Οι παίκτες έχουν επωφεληθεί με μεγαλύτερους μισθούς και πιο καλά οργανωμένους μηχανισμούς στήριξης, ενώ οι ομάδες απέκτησαν τη δυνατότητα να κάνουν μακροχρόνια σχέδια.

 

Οι θέσεις μόνιμων συνεργασιών στο οικοσύστημα της Riot Games έχουν επίσης αυξηθεί, προσελκύοντας διαφορετικά ταλέντα τόσο από τη βιομηχανία των esports όσο και από τα παραδοσιακά αθλήματα. Μια επίσημη σχέση με τις ομάδες επέτρεψε τη στενή συνεργασία σε φιλόδοξα events, ψηφιακές εμπειρίες και τη δημιουργία μιας βαθιάς συναρπαστικής εμπειρίας esports.

Πηγή