Τεχνολογία

H Canon ανακοίνωσε την EOS R100! (video)


24 May H Canon ανακοίνωσε την EOS R100! (video)

Posted at 13:46h
in PHOTO, Photography
by Soustas

Η Canon ανακοίνωσε την EOS R100, μια συμπαγή φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέφτη APS-C που έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται σε φωτογράφους που αρχίζουν για πρώτη φορά ή σε όσους απολαμβάνουν σήμερα τις DSLR Rebel ή τις φωτογραφικές μηχανές EOS M, αλλά θέλουν να μετακινηθούν προς τη βάση RF.

Η R100 είναι σε μεγάλο βαθμό μια φωτογραφική μηχανή εισαγωγικού επιπέδου και η τιμή της είναι ανάλογη: θα κοστίζει 480 δολάρια ως body-only. Ως εκ τούτου, διαθέτει μια απλοποιημένη εμπειρία που της επιτρέπει να ταιριάζει σε αυτό το πολύ χαμηλό επίπεδο τιμής.

“Η φωτογραφική μηχανή Canon EOS R100 σχεδιάστηκε για νέους, πρωτοεμφανιζόμενους χρήστες mirrorless φωτογραφικών μηχανών ή για υπάρχοντες χρήστες εναλλασσόμενων φωτογραφικών μηχανών, οι οποίοι προηγουμένως απολάμβαναν τις φωτογραφικές μηχανές EOS Rebel ή EOS M”, αναφέρει η Canon, δηλώνοντας σχεδόν οριστικά ότι ο σκοπός της φωτογραφικής μηχανής είναι να αντικαταστήσει τις DSLR χαμηλότερης κατηγορίας και άλλες mirrorless με βάση την οποία η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία σταδιακής κατάργησης. Παρόλα αυτά, η Canon λέει ότι συνεχίζει να πουλάει έναν ικανοποιητικό αριθμό αυτών των φωτογραφικών μηχανών, οπότε πιθανότατα δεν θα σταματήσει την παραγωγή τους για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η R100 χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C 24,2 megapixel, τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή DIGIC 8 και είναι σε θέση να καταγράφει περικομμένο βίντεο 4K και βίντεο Full HD 1080p πλήρους πλάτους σε 24 και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αντίστοιχα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στη λειτουργία βίντεο 4K, η φωτογραφική μηχανή θα προσφέρει επίσης στους βιντεογράφους μόνο αυτόματη εστίαση με βάση την αντίθεση.

Εκτός από αυτή τη λειτουργία βίντεο, η R100 διαθέτει αυτόματη εστίαση με ανίχνευση προσώπου και ματιών, καθώς και συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth.

Ο σχεδιασμός του σώματος της φωτογραφικής μηχανής είναι αρκετά στενός – έχει διαστάσεις 4,58 x 3,37 x 2,71 ίντσες – με μια μικρή λαβή και μια απλοποιημένη επάνω πλάκα με έναν μόνο επιλογέα, διακόπτη ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, κουμπί εγγραφής βίντεο και επιλογέα εντολών που συνοδεύει το κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου. Το πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής είναι εξίσου απλό, με έξι κουμπιά εκτός από το τετράγωνο D-pad που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία.

Η R100 δεν διαθέτει επιλογές άρθρωσης όσον αφορά την οπίσθια οθόνη LCD τριών ιντσών, 1,04 εκατομμυρίων κουκκίδων. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η πίσω οθόνη LCD δεν είναι επίσης ευαίσθητη στην αφή και πρέπει να πλοηγηθείτε με τη χρήση κουμπιών ελέγχου. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο είναι μια σχεδίαση OLED με 2,36 εκατομμύρια κουκκίδες.

Στη δεξιά πλευρά της φωτογραφικής μηχανής, οι φωτογράφοι θα βρουν έναν ακροδέκτη USB καθώς και μια θύρα micro HDMI. Στην αριστερή πλευρά της φωτογραφικής μηχανής υπάρχει υποδοχή μικροφώνου και θύρα για διαστημόμετρο. Η φωτογραφική μηχανή δεν διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Η R100 χρησιμοποιεί μία μόνο θύρα κάρτας SD UHS-I που βρίσκεται στην ίδια θήκη με την μπαταρία στο κάτω μέρος της φωτογραφικής μηχανής. Η R100 χρησιμοποιεί την μπαταρία LP-E17 της Canon και η R100 δεν είναι συμβατή με καμία λαβή μπαταρίας.

Η EOS R100 είναι συμβατή με την πλήρη σειρά φακών RF και RF-S, ενώ οι φακοί EF και EF-S μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν χρησιμοποιείται ένας από τους τρεις διαθέσιμους προσαρμογείς Canon EF-EOS R.

Η φωτογραφική μηχανή Canon EOS R100 έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο του 2023 στην τιμή των 480 δολαρίων. Για 600 δολάρια μπορεί να συνδυαστεί με τον φακό RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM, ή για 830 δολάρια είναι διαθέσιμη τόσο με τον εν λόγω φακό όσο και με τον φακό RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STM.

Πηγή