Τεχνολογία

Google: Eνημερώσεις στο Google Maps


20 Jun Google: Eνημερώσεις στο Google Maps

Posted at 14:42h
in INTERNET
by Soustas

Σε πολλά μέρη του κόσμου, το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει ☀️ – πράγμα που συχνά σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για προγραμματισμό ταξιδιών και εξερεύνηση. Σήμερα, μοιραζόμαστε τρεις νέες ενημερώσεις από το Google Maps για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καλοκαιρινές σας περιπέτειες.

 Το Immersive View επεκτείνεται σε νέες πόλεις και σε περισσότερα από 500 κορυφαία αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο 🌍

Νωρίτερα φέτος λανσάραμε το Immersive View για να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο εξερευνείτε – χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να συγχωνεύσουμε δισεκατομμύρια εικόνες και να δημιουργήσουμε μια πολυδιάστατη απεικόνιση  του κόσμου με αξιόπιστες πληροφορίες που τοποθετούνται από πάνω. Σήμερα, προχωράμε με τη διάθεση  του Immersive View σε τέσσερις νέες πόλεις: Αμστερνταμ, Δουβλίνο, Φλωρεντία και Βενετία – και το επεκτείνουμε σε περισσότερα από 500 εμβληματικά μέρη  του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων σημαντικών σημείων στην Αθήνα.

Έτσι, αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αθήνα και θέλετε να δείτε τα ιστορικα αξιοθέατα – ορόσημα της πόλης, μπορείτε να εξοικειωθείτε με την περιοχή πριν από την επίσκεψή σας. Απλώς, αναζητήστε το στους χάρτες Google στο κινητό σας τηλέφωνο και πατήστε στο πρώτο βίντεο για να “πετάξετε” εικονικά πάνω από το κτίριο και να ανακαλύψετε κοντινά μέρη. Μπορείτε να φτάσετε έτσι μέχρι την Ακρόπολη, να δείτε τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το Θέατρο του Διονύσου. Στη συνέχεια μπορείτε να κατηφορίσετε προς την αψίδα του Αδριανού και το ναό του Ολυμπίου Διός ή να δείτε να δείτε το  Ηρώδειο έτοιμο να φιλοξενήσει μια παράσταση, Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ή να κάνετε μια στάση στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Με το slider της ώρας, μπορείτε να δείτε πώς θα είναι ο καιρός και το φυσικό φως σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και πόσος κόσμος αναμένεται εκεί, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε ό,τι χρειάζεστε εκ των προτέρων.

Το Immersive View κυκλοφορεί στο Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, τη Φλωρεντία, τη Βενετία και σε 500+ εμβληματικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο αργότερα αυτό το μήνα.

Παρακολουθήστε την πρόοδο του ταξιδιού σας με οδηγίες που μπορούν να εμφανιστούν με μια ματιά (glanceable directions), οι οποίες θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμες αυτό το μήνα

 Ενώ αγαπάμε τις πλούσιες λεπτομέρειες του Immersive View, ξέρουμε επίσης ότι μερικές φορές  “Less is more (η υψηλή αξία της λιτότητας)” – ειδικά όταν είστε σχετικά εξοικειωμένοι με τη διαδρομή σας και απλώς θέλετε να δείτε πότε είναι η επόμενη στροφή. Γι’ αυτό λανσάρουμε τα glanceable directions στους Χάρτες, ώστε  να παρακολουθείτε εύκολα την πρόοδο του ταξιδιού σας απευθείας από την οθόνη κλειδώματος ή την επισκόπηση της διαδρομής σας.

Μόλις συνδεθείτε, ζητήστε οδηγίες για τον προορισμό σας και ξεκινήστε. Θα βλέπετε επικαιροποιημένες εκτιμώμενες ώρες άφιξης, καθώς και πού πρέπει να στρίψετε την επόμενη φορά – πληροφορίες που προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο στην ολοκληρωμένη λειτουργία πλοήγησης. Και, αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε άλλη διαδρομή, το δρομολόγιο σας θα ενημερώνεται αυτόματα. Τα glanceable directions  λανσάρονται παγκοσμίως αυτό το μήνα για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους οδηγούς, σε όλο το κόσμο, για Android και iOS.

Οι Glanceable οδηγίες ξεκινούν αυτό το μήνα  να διατίθενται παγκοσμίως σε Android και iOS για τις λειτουργίες περπάτημα, ποδηλασία και οδήγηση.

Μείνετε οργανωμένοι και προγραμματίστε ταξίδια με τις νέες ενημερώσεις στα Recents, στην επιφάνεια εργασίας σας 🛣️

Ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του σχεδιασμού ενός ταξιδιού είναι να παρακολουθείτε όλα τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε – ειδικά αν ταξιδεύετε σε πολλές πόλεις. Προσθέσαμε τη λειτουργία Recents στην επιφάνεια εργασίας για να σας βοηθήσουμε ακριβώς σε αυτό. Η εφαρμογή πλέον θα οργανώνει αυτόματα τα μέρη που έχετε ψάξει, με μια εύχρηστη επισήμανση στο πλάι της οθόνης σας.

 

Τώρα, με τις νέες ενημερώσεις που θα κυκλοφορήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο τον επόμενο μήνα, θα αποθηκεύουμε τις τοποθεσίες από τις πρόσφατες  αναζητήσεις σας (highlights) ακόμη και αφού κλείσετε το παράθυρο των Χαρτών Google, ώστε να μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από τον προγραμματισμό σας και να επιστρέψετε αργότερα χωρίς να χάσετε την πρόοδό σας. Μπορείτε να αφαιρείτε μέρη που έχετε δει, να σχεδιάζετε πολλαπλά ταξίδια ταυτόχρονα και να μοιράζεστε μια επιλογή από σημεία- όπως αξιοθέατα ή ξενοδοχεία – με τους φίλους σας για να κανονίσετε μαζί τα πλάνα σας.  Αφού καταλήξετε στην περιοχή που θέλετε να επισκεφθείτε, επιλέξτε τρεις ή περισσότερους προορισμούς, κάντε κλικ στο κουμπί “οδηγίες” και οι Χάρτες θα δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη διαδρομή που θα περιλαμβάνει όλες τις στάσεις σας και θα την αποθηκεύσει στη καρτέλα Recents. Ποιος έχει όρεξη για ένα καλοκαιρινό ταξίδι με το αυτοκίνητο;

 

Είτε πρόκειται να επισκεφθείτε τοπικά αξιοθέατα, είτε ένα εθνικό πάρκο, είτε να ταξιδέψετε στην άλλη άκρη του κόσμου, αφήστε το Google Maps να γίνει ο απόλυτος ταξιδιωτικός σύντροφός/οδηγός σας.

Πηγή