Ειδήσεις

Διεθνές κύκλωμα σαδιστών βασάνιζε μαϊμούδες σε ζωντανή μετάδοση

Ένα δίκτυο σαδιστών παγκόσμιας εμβέλειας, που βασάνιζε επί πληρωμή μαϊμούδες και μετέδιδε ζωντανά το απάνθρωπο «σόου» στο διαδίκτυο, ήρθε στην επιφάνεια χάρις σε ρεπορτάζ του BBC, το οποίο διήρκησε σχεδόν έναν χρόνο.

Η Παγκόσμια Υπηρεσία για την Προστασία των Ζώων εντόπισε εκατοντάδες «πελάτες» του κυκλώματος σε ΗΠΑ, Βρετανία και άλλα μέρη του κόσμου. Οι άνθρωποι αυτοί πλήρωναν Ινδονήσιους για να βασανίζουν και να σκοτώνουν μωρά μακάκους, ενώ βιντεοσκοπούσαν τις απάνθρωπες πράξεις τους. Το κύκλωμα των σαδιστών αρχικά μετέδιδε τα βίντεο στο YouTube, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε σε ιδιωτικές ομάδες στην εφαρμογή Telegram. 

Σε βίντεο που τράβηξε κρυφά ρεπόρτερ του BBC, ένας Ινδονήσιος -ο Ajis Rasajana- γελάει καθώς περιγράφει πώς βασανίζει τα μικρά πιθηκάκια, μπροστά σε ένα κλουβί με δύο μωρά μακάκους. «Η Μίνι είναι ενός έτους. Την έχω επτά ημέρες και έχει καταφέρει να επιβιώσει δύο φορές. Της χτυπάω το κεφάλι στον τοίχο, γεμίζει το στόμα της αίμα αλλά ζει… είναι τόσο τέλειο!» λέει.

Δείτε μέσω του παρακάτω player το ρεπορτάζ του BBC (λόγω σκληρού περιεχομένου μπορείτε να το δείτε μόνο στο YouTube):

 

Ο Mike McCartn, διανομέας των απάνθρωπων βίντεο στις ΗΠΑ, γνωστός και ως «The Torture King (σ.σ. ο βασιλιάς των βασανιστηρίων)» περιέγραψε, μιλώντας στο BBC, τη στιγμή που εντάχθηκε στην ομάδα σαδιστών στο Telegram.

«Έκαναν μια δημοσκόπηση που ρωτούσαν: Θες βασανιστήριο με σφυρί; Θέλεις με πένσα; Θέλεις με ένα κατσαβίδι; Το βίντεο που προέκυψε ήταν το πιο γκροτέσκο πράγμα που έχω δει ποτέ», είπε ο McCartney. Το BBC εντόπισε, ακόμα, τη Stacey Storey που ήταν γνωστή στο κύκλωμα ως «Σαδίστρια» και τον «Κύριος Πίθηκος» (Mr Ape), που είναι δύο βασικοί ύποπτοι που ερευνώνται τα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο «Mr Ape» ομολόγησε σε συνέντευξή του στο BBC ότι ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων πιθήκων και για τα βασανιστήρια πολλών ακόμη. Ο ίδιος είχε γυρίσει «εξαιρετικά βάναυσα» βίντεο και θυμάται το πρόσωπο κάθε μωρού μακάκου που βασάνισε, όπως είπε.

Στο κινητό της «Σαδίστριας» βρέθηκαν περίπου 100 βίντεο με φρικιαστικά βασανιστήρια. Η ίδια αρνήθηκε ότι της ανήκουν και υποστήριξε ότι έχει πέσει θύμα κάποιων χάκερς.

Σημειώνεται ότι σαδιστικά βίντεο με βασανίστρια πιθήκων εξακολουθούν να είναι εύκολα προσβάσιμα στο Telegram και στο Facebook – το BBC βρήκε πρόσφατα δεκάδες ομάδες που μοιράζονται ακραίο περιεχόμενο, μερικές μετρούν περισσότερα από 1.000 μέλη.

Πηγή