Ένας χρόνος από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 00:27

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Κυριακή από το δυστύχημα που σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου Θεσσαλονίκης στις 13 Μαΐου 2017 στις 21.45, όταν η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ I/C 58 που μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό εκτροχιάστηκε λίγο πριν την είσοδο της στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Το κινητήριο βαγόνι μετά τον εκτροχιασμό διαπέρασε κτήριο του ΟΣΕ, ενώ από την σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε ο μηχανοδηγός Ματθαίος Καλόπουλος, ο ελεγκτής της αμαξοστοιχίας Αριστείδης Καλαμπαλίκης και ο επιβάτης Δημήτρης Μικρόπουλος.

Την Κυριακή τελέστηκε μνημόσυνο στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού στο οποίο παραβρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων και πολλοί συνάδελφοι των αδικοχαμένων σιδηροδρομικών. Από πλευράς της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ το παρόν έδωσε ο γραμματέας Κωνσταντίνος Σκουτέλας καθώς και μέλη της Ένωσης ενώ παρέστη και ο πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών του σωματείου «Αναγέννησης» Νίκος Τζήκας. Επίσης με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Π.Ε. πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας την Κυριακή 13 Μαΐου από ώρα 11.00 έως 13.00 του προσωπικού που απασχολείται στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης και στις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Θεσσαλονίκης – Ειδομένης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Π.Ε. κατά τη συνεδρίασή του της 8ης Μαΐου 2018, προχωρούμε σε στάση εργασίας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 από ώρα 11:00 έως 13:00 του προσωπικού που απασχολείται στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης και στις εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Θεσσαλονίκης-Ειδομένης, και συγκεκριμένα στις γραμμές Θεσσαλονίκη – Λάρισα, Θεσσαλονίκη – Φλώρινα και Θεσσαλονίκη – Έδεσσα διότι:

Ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα εκτροχιασμού αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδελφοι Ματθαίος Καλόπουλος, Αριστείδης Καλαμπαλίκης και ο συμπολίτης μας Δημήτρης Μικρόπουλος, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απειλούμενη διατάραξη της υγείας και της ασφάλειάς μας εξαιτίας της πρωτοφανούς έλλειψης υποδομών και συγκεκριμένα φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης, παρά τη δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ και σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς μας

Πηγή: emvolos.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 00:27Source link