«Είμαι όχι μόνο Ευρωπαίος, αλλά και ευρωπαϊστής επείδή είμαι αριστερός»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 19:54

«Είμαι όχι μόνο Ευρωπαίος, αλλά και ευρωπαϊστής επείδή είμαι αριστερός. Η μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορεί να κερδηθεί μόνο στην Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου όπου θα παραλάβει το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες. 

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια επεσήμανε αναφερόμενος στην Ευρώπη πως «είναι γεμάτη αντιθέσεις και αντινομίες προϊόν του εκάστοτε πολιτικού συσχετισμού» ενώ πρόσθεσε ότι: «Η πρόσφατη κρίση διεύρυνε τις ανισότητες, ακόμη και μεταξύ των πολιτών στα ίδια τα κράτη μέλη».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο κράτος δικαίου για το οποίο και τόνισε πως «η αρχή του και οι δημοκρατικές αρχές είναι ακρογωνιαίος λίθος των κρατών της Ένωσης». «Οι κοινές αξίες μάς επιτρέπουν να μιλούμε και για ενοποίηση στον οικονομικό τομέα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εστιάζοντας στην κρίση είπε ότι «απομάκρυνε την Ευρώπη από τις ιδρυτικές της αξίες» και σημείωσε: «Η διαδικασία της ολοκλήρωσης είναι αντιμέτωπη με τις συνέπειες που βάθυναν το ρήγμα μεταξύ Βορρά και Νότου».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 19:58Source link