Ειδήσεις

«Δεν θα κυβερνήσουμε με τα Πέντε Αστέρια αλλά ούτε και με την κεντροδεξιά»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, 22:56

Το κύριο μήνυμα της σημερινής συνεδρίασης της εθνικής διεύθυνσης του ιταλικού Δημοκρατικού κόμματος είναι ότι η ιταλική κεντροαριστερά δεν πρόκειται να κυβερνήσει με τα Πέντε Αστέρια, αλλά ούτε και με την κεντροδεξιά. Αυτή ήταν και η πρόταση του προσωρινού γραμματέα των Δημοκρατικών, Μαουρίτσιο Μαρτίνα, η οποία έγινε δεκτή από τα μέλη της διεύθυνσης του κόμματος.

Παράλληλα, όμως, ο Μαρτίνα υπογράμμισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα υιοθετήσει εποικοδομητική στάση, στις νέες διαβουλεύσεις – αστραπή που θα κάνει την ερχόμενη Δευτέρα ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. «Πρέπει να στηρίξουμε την δράση του προέδρου, στο πρόσωπο του οποίου εκφράζουμε και πάλι την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη μας», πρόσθεσε.

«Δεν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, και πολλώ δε μάλλον κυβέρνηση με κύρια πολιτική δύναμη την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι», τόνισε ο προσωρινός γραμματέας των Δημοκρατικών.

Προς το παρόν στο εσωτερικό της κεντροαριστερής παράταξης, υπεγράφη ένας είδος «ανακωχής», παρά τις εντονότατες διαφορές ανάμεσα στους υποστηρικτές του πρώην γραμματέα και πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και όσων θεωρούν ότι θα έπρεπε να ξεκινήσει ένας ανοικτός διάλογος με τα Πέντε Αστέρια, με στόχο τυχόν κυβερνητική συμφωνία. Θα πρέπει να διαπιστωθεί, αν και πόσο η ανακωχή αυτή, θα μπορέσει να διαρκέσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, 22:56Source link