Χτύπημα κατά της ανομίας στον αθλητισμό
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 13:44

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Τη δημιουργία ενός ισχυρού νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα επιτρέπονται διώξεις εναντίον των συμμετεχόντων στη διοίκηση, πανευρωπαϊκών αθλητικών οργανισμών αλλά και αθλητικών σωματείων και φορέων, «βλέπει» ως αντίδοτο στα πρόσφατα κρούσματα ανομίας και διαφθοράς στον αθλητικό χώρο, η Επιτροπή Πολιτισμού της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υιοθετώντας ομόφωνα ένα Σχέδιο Ψηφίσματος του Δανού βουλευτή των Σοσιαλιστών Mogens Jensen, η Επιτροπή υποστηρίζει και απαιτεί, να δημιουργηθεί παράλληλα, ένα πανευρωπαϊκό πρότυπο πιστοποίησης (ISO), για τη διακυβέρνηση των αθλητικών οργανώσεων και μια σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό.

Η νέα αυτή σύμβαση, όπως τονίζεται, θα μπορούσε να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα Σύμβαση που καλύπτει το ντόπινγκ, τη ρύθμιση των αγώνων και τη βία των θεατών.

Στο Σχέδιο Ψηφίσματος, που πρόκειται να έλθει για έγκριση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης, στα τέλη Ιανουαρίου 2018, υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι είναι ευθύνη των κυβερνήσεων να δημιουργήσουν «ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη δίωξη της αθλητικής ηγεσίας».

Διαπιστώνεται, παράλληλα ότι, επειδή δεν υπάρχει συντονισμένη κοινοβουλευτική δράση ή διεθνής κοινοβουλευτική συνεργασία, θα πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα μία Κοινοβουλευτική Συμμαχία για τη χρηστή διακυβέρνηση και την ακεραιότητα στον Αθλητισμό, με την συμμετοχή εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργάνων.

Η όλη διαδικασία, πάντως, όπως σημειώνεται, που θα τραβήξει σε μάκρος, μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης να δημιουργήσει την εν λόγω Σύμβαση, αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή κάθαρσης στον τομέα του Αθλητισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 13:45Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.