Αθωώθηκαν στελέχη της ΔΕΥΑΣ για παράνομη υδροδότηση συνοικισμού των Σερρών
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 21:52

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όλοι όσοι κατηγορήθηκαν για υπόθεση παράνομης υδροδότησης που αποκαλύφθηκε σε συνοικισμό Ρομά των Σερρών.

Στο εδώλιο παραπέμφθηκαν 45 άτομα, τα οποία άσκησαν διοίκηση κατά την 20ετία 1994-2014 στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ), ανάμεσα στα οποία πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθυντές υπηρεσιών, μέλη διαφόρων διοικητικών συμβουλίων εκείνης της περιόδου.

Κατηγορούνταν για απιστία στην υπηρεσία, διότι επέτρεπαν την υδροδότηση του Αγίου Αθανασίου, συνοικισμού με πάνω από 2.000 κατοίκους, χωρίς να εισπράττονται τα αντίτιμα από την κατανάλωση νερού. Η ζημιά που προκλήθηκε στα ταμεία της επιχείρησης ανήλθε, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, σε 315.000 ευρώ.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι είπαν ότι προέβησαν σε κάθε δυνατή ενέργεια για να εισπράξουν τις οφειλές, προχωρώντας ακόμη και σε διακανονισμούς, διακοπές υδροδότησης και επιβολή προστίμων. Υιοθετώντας την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο τους αθώωσε, ελλείψει δόλου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 21:52Source link