Αστυνομικός κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό Τούρκου στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 03:47

Ποινική δίωξη σε βάρος αστυνομικού μέλους του κλιμακίου του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας, για την επίθεση σε βάρος 58χρονου Τούρκου πριν ενάμιση μήνα. Ήδη, ο αστυφύλακας κατηγορήθηκε από τον ποινικό ανακριτή σε δύο κατηγορίες και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε στις 31/8/2017 στο οδόφραγμα την ώρα που ο 58χρονος είχε περάσει με άλλο ένα άτομο από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές με ποδήλατο. Ο παραπονούμενος, ο οποίος διαμένει με την οικογένειά του στην Αμμόχωστο, διήλθε μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας χωρίς να αντιληφθεί ότι υπόκειτο σε έλεγχο, αφού κατά τη στιγμή της διέλευσής του κανένας δεν τον σταμάτησε για έλεγχο ούτε τον ρώτησε οτιδήποτε, ενώ άλλα πρόσωπα φαίνεται να διέρχονταν ελεύθερα.

Αυτός προχώρησε γύρω στα 200 μέτρα, όταν αστυνομικός τον σταμάτησε και του ζήτησε να επιστρέψει πίσω στο οδόφραγμα. Εκεί ο Τούρκος πολίτης πήγε να φύγει και τότε, σύμφωνα με την καταγγελία του, ο αστυνομικός τον έσπρωξε, ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ήταν ο 58χρονος που τον έσπρωξε, ενώ το επεισόδιο συνεχίστηκε και στο γραφείο του οδοφράγματος.

Στη συνέχεια του άνοιξαν υπόθεση, για πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εναντίον των αστυνομικών και για αντίσταση και επίθεση κατά τη σύλληψη του.

Αντί δίωξής του η Νομική Υπηρεσία διέταξε τον διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση των καταγγελιών του 58χρονου.

Ο ποινικός ανακριτής πήρε καταθέσεις από εμπλεκόμενα πρόσωπα και ζήτησε την έκθεση της ιατροδικαστού Ελένης Αντωνίου που εξέτασε τον παραπονούμενο.

Φαίνεται ότι η έκθεση διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα ευρήματα του ανακριτή, αφού εντοπίστηκαν μώλωπες στην πλάτη του 58χρονου που δεν δικαιολογούνταν παρά μόνο από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Στο πόρισμά του ο ανακριτής βρήκε ότι διαπράχθηκαν πιθανά ποινικά αδικήματα από τον αστυνομικό και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, τον κατηγόρησε πρόσφατα γραπτώς για επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και για κατάχρηση εξουσίας. Η υπόθεση αναμένεται τώρα να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Πηγή: PhileNews


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 03:47Source link