Απετράπησαν εκατοντάδες αφίξεις παράνομων μεταναστών από Ελλάδα
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, 21:18

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών από την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, έχουν εγκατασταθεί δύο Έλληνες αστυνομικοί στο αεροδρόμιο του Μονάχου και άλλοι δυο σε αυτό της Φρανκφούρτης. Όπως διευκρινίζει οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν ρόλο παρατηρητή, όπως προφανώς και οι Γερμανοί αστυνομικοί σύνδεσμοι που έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικά αεροδρόμια και συγκεκριμένα σε εκείνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σε γραπτή της απάντηση προς τη Deutsche Welle η εκπρόσωπος επισημαίνει ότι στόχος της αποστολής -που είναι απόρροια γερμανικής πρωτοβουλίας- είναι να αποκτήσουν οι Έλληνες αστυνομικοί «άμεση εικόνα από την πρακτική υλοποίηση των συνοριακών ελέγχων στη Γερμανία. Κατόπιν επιθυμίας της ελληνικής πλευράς η αποστολή περιορίζεται χρονικά καταρχήν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 2017». Στο σημείο αυτό η εκπρόσωπος επαναλαμβάνει ότι οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν αμιγώς συμβουλευτικό ρόλο και δεν πραγματοποιούν δικούς τους ελέγχους.


Επιμένει στα στοιχεία το υπ. Εσωτερικών

Πάντως η εντατικοποίηση των ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια σε πτήσεις από την Ελλάδα συνεχίζει να αποδίδει. Σύμφωνα με νεότερα προσωρινά στοιχεία που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών στη διάθεση της Deutsche Welle, από τις 12 Νοεμβρίου οπότε και τέθηκε σε ισχύ η παράταση των συνοριακών ελέγχων εντοπίστηκαν σε γερμανικά αεροδρόμια καθώς και στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης άλλες 360 περιπτώσεις ανθρώπων που ταξίδευαν ή επιχείρησαν να ταξιδέψουν χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις Τόσκα ο οποίος ουσιαστικά αμφισβήτησε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα το υπ. Εσωτερικών στο Βερολίνο, η εκπρόσωπος παρέπεμψε εκ νέου στους ίδιους αριθμούς, σύμφωνα με τους οποίους από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το Νοέμβριο καταγράφηκαν σε γερμανικά αεροδρόμια περισσότερες από 1.000 παράνομες αφίξεις από την Ελλάδα.

Πηγή: DW


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, 21:20Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.