Ειδήσεις

Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 02:34

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης για τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, να υποστηρίζει πως η διοίκηση μετά από πειραματισμούς και αποτυχίες, επιστρέφει σε πατροπαράδοτες επιλογές και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να τον κατηγορεί για λαϊκισμό.

“Προσπαθούμε να δώσουμε καινούριο τόνο και η φετινή γιορτή έχει στόχο τα παιδιά. Συνεργαζόμαστε με το Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, γιατί αυτοί επωφελούνται από τον στολισμό και όχι ο δήμος. Μετά μας βρίζουν κι από πάνω. Είναι κανιβαλισμός και λαϊκισμός αισχίστου είδους” υποστήριξε ο κ.Μπουτάρης.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, που κατηγόρησε τη διοίκηση Μπουτάρη για “συνεχόμενα στραπάτσα” και για διάθεση “να ευτελίσει οτιδήποτε προϋπήρχε, οτιδήποτε θύμιζε την παλιά διοίκηση, ώστε συμβολικά να δοθεί διαφορετικό στίγμα, με οικτρά αποτελέσματα”.

“Απλώς υπό το βάρος των συνεχών αποδοκιμασιών, είπατε να ανακάμψετε και οργανώνετε και συναυλίες – αυτό που τότε ονομάζατε κιτς. Πρώτα τα πετάξατε όλα, από καραβάκια ως φάτνες, και έρχεστε τώρα να μιμηθείτε τις διοικήσεις Παπαγεωργόπουλου. Αποτυγχάνετε σε κάθε τι που κάνετε” είπε ο κ. Καλαφάτης.

Από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Αβαρλής, υπογράμμισε πως “τα Χριστούγεννα έχουν σταθερή ημερομηνία. Δυστυχώς για τη διοίκηση του δήμου μας, μάλλον αυτό δεν ισχύει ή δεν το θυμούνται. Την τελευταία στιγμή φέρνουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και ζητούν από εμάς αβίαστα να πούμε ναι. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Εμείς θα πούμε ένα μεγάλο όχι στην προχειρότητα”.

Η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις “Γειτονιές σε Δράση”, πρότεινε να συγκροτηθεί μια επιτροπή που να ασχολείται με τον προγραμματισμό των γιορτών, ενώ ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, πρότεινε “αντί να γίνεται μια επανάληψη και μια σούπα για τον εορταστικό στολισμό, η πόλη να εμφανίζει το λαογραφικό και παραδοσιακό της στίγμα”.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 02:34Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *