Αντιφασιστική συγκέντρωση τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 17:54

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου χαρακτηρίζει αυτήν τη δολοφονία ως φυσική συνέχεια μίας μεγάλης σειράς επιθέσεων των νεοναζί απέναντι σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, αλλά και σε όσους Έλληνες θεωρούν διαφορετικούς.

«Στόχος αυτού του εγκλήματος ήταν, στο ήδη βεβαρημένο κλίμα ανέχειας και ανασφάλειας που ζούμε, να τρομοκρατήσουν τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε νεολαίο που δεν σκύβει το κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια σε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές. Την πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας, των χιλιάδων αυτοκτονιών. Τις πολιτικές που διαλύουν και υποβαθμίζουν τις ζωές μας» αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Επίσης, προτρέπει όλους τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν την ιστορική αλήθεια και τον ρόλο του φασισμού στους μαθητές τους: «Ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να διδάξουμε την ιστορική αλήθεια στους μαθητές μας, να τους ενημερώσουμε για τον ρόλο του φασισμού, να καλλιεργήσουμε την κριτική τους σκέψη, να τους εμφυσήσουμε ιδανικά, αξίες και ιδέες που θα τους κάνουν σκεπτόμενους πολίτες και όχι εύκολα θύματα των λαοπλάνων δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Διεκδικούμε, λοιπόν, ένα σχολείο που θα οδηγεί τους νέους ανθρώπους μακριά από ρατσιστικές και μισαλλόδοξες ιδέες και θα τους εκπαιδεύει στην πραγματική δημοκρατία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη… Είναι επιτακτική η ανάγκη, λοιπόν, ο φασισμός να καταπολεμηθεί σε όλες τις μορφές του».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 17:54Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.