Ειδήσεις

Άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 16:37

Άνοδο προμηνύουν τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τη διευθέτηση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 54 μονάδες του, του S&P 500 4 μονάδες και του Nasdaq 11 μονάδες.

Είχε προηγηθεί η δέσμευση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να βοηθήσει την η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE «να επιστρέψει στις δραστηριότητές της», μετά το πλήγμα που υπέστη από μια απαγόρευση των ΗΠΑ σχετικά με τις εξαγωγές.

Ουάσινγκτον και Πεκίνο «εργάζονται από κοινού για να δώσουν στην κινεζική εταιρεία τηλεφώνων ZTE ένα τρόπο να επιστρέψει γρήγορα στην επαγγελματική της δραστηριότητα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του την Κυριακή στο Twitter. Πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να επιλύσει το θέμα.

Η ZTE, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, αναγκάστηκε να αναστείλει τις κύριες διεθνείς δραστηριότητές της αφού το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου απαγόρευσε στα μέσα Απριλίου στις αμερικανικές εταιρίες να εξάγουν προϊόντα προς αυτήν.

Μετά την απαγόρευση των εξαγωγών, η ZTE ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε έντονες διαβουλεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα και τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμμόρφωση με τους ελέγχους επί των εξαγωγών.

Σημειώνεται πως αυτήν την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί ο δεύτερος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ και Κίνας για ζητήματα εμπορίου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 16:37Source link