Τεχνολογία

Το Motorola Rizr Rollable Concept Smartphone παρουσιάστηκε στην MWC 2023


02 Mar Το Motorola Rizr Rollable Concept Smartphone παρουσιάστηκε στην MWC 2023

Posted at 02:46h
in SMARTPHONES
by Soustas

H Motorola παρουσίασε το rollable concept smartphone της στην εκδήλωση MWC. Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο προσγειώνεται στην κλασική επωνυμία Motorola Rizr. Η συσκευή έχει να επιδείξει αρκετά συναρπαστικά χαρακτηριστικά!

Η σειρά smartphones Motorola Rizr είναι μια θρυλική vintage σειρά από την εταιρεία που εισάγει κυρίως συρόμενα τηλέφωνα. Το Motorola Razr Z3 ήταν το όνομα του πρώτου προϊόντος αυτής της σειράς όταν κυκλοφόρησε το 2006. Το τηλέφωνο διέθετε ένα συρόμενο πληκτρολόγιο. Όταν ανοίγει, το επάνω τμήμα του συρόταν προς τα πάνω για να αποκαλύψει τα τυπικά πλήκτρα. Αυτά τα πλήκτρα είναι κρυμμένα όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, ωστόσο, μόλις ξεκλειδωθεί το πληκτρολόγιο, τα άλλα πλήκτρα, συμπεριλαμβανομένων των πλευρικών πλήκτρων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά.

Αν και αυτή τη φορά περιλαμβάνει έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό αναδιπλούμενης οθόνης, το νέο Motorola Rizr συνεχίζει την κληρονομιά του. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να τεντώνουμε και να τυλίγουμε χειροκίνητα την οθόνη, ενώ το αυτοματοποιημένο σύστημα είναι πραγματικά ωραίο στην εμφάνιση. Ο Ben Wood, χρήστης του Twitter, δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο του smartphone που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης MWC 2023. Το βίντεο αποδεικνύει το μικρό του μέγεθος ενώ η οθόνη είναι στη συνηθισμένη της κατάσταση και όταν είναι τυλιγμένη, μοιάζει πολύ με ένα τυπικό smartphone.

👀 Wow! Think I’ve found my favourite gadget at #MWC23 before it even starts. This concept rollable is really impressive and @Moto was confident enough to let us have hands-on time. Interesting to watch the road to commercialisation on this one… pic.twitter.com/EDgkWsOm1t

— Ben Wood (@benwood) February 26, 2023

Το AndroidAuthority αναφέρει επίσης ότι η συσκευή διαθέτει οθόνη POLED 5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 15:9 και μικρό μέγεθος. Μετατρέπεται σε οθόνη 6,5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 22:9 όταν είναι τυλιγμένη. Όλο το περιβάλλον εργασίας χρήστη ποικίλλει ανάλογα με το τρέχον στάδιο της συσκευής. Ο κατασκευαστής έχει συμπεριλάβει μια ενσωματωμένη ταπετσαρία με μερικά ενδιαφέροντα εφέ που ενεργοποιούνται όταν η συσκευή μετατοπίζεται.

Η αναδιπλούμενη οθόνη του smartphone προσφέρει μια ποικιλία χρήσεων για τις οποίες έχει ρυθμιστεί. Η οθόνη κυλάει και επεκτείνεται στο διευρυμένο της σχήμα κάθε φορά που ο χρήστης πατάει δύο φορές το κουμπί λειτουργίας. Επίσης, προσαρμόζει ανάλογα το μέγεθος της οθόνης. Για παράδειγμα, η οθόνη προσαρμόζει αυτόματα το μέγεθός της κάθε φορά που προβάλλετε ένα βίντεο σε οριζόντια λειτουργία. Το smartphone διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες, χρώμα που μοιάζει με μεταλλικό χρυσό και επωνυμία της συσκευής στην πίσω πλευρά.

Ως εκ τούτου, αυτά ήταν όλα όσα είχαμε να πούμε για το πρωτότυπο smartphone Motorola Rizr. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δοκιμάσουμε τη συσκευή στην πραγματική ζωή, επειδή όντως φαίνεται απολύτως φανταστική. Αυτό δεν θα είναι δυνατό, ωστόσο, μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα το προϊόν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα νέα σχετικά με την εμπορική διαθεσιμότητα της συσκευής. Η παρουσίαση του προϊόντος θα μπορούσε να συμβεί σύντομα ή όχι. Τι πιστεύετε σχετικά με αυτό; Παρακαλούμε ενημερώστε μας αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω με τα δικά σας λόγια. Εκτιμώ ότι διαβάσατε αυτό το άρθρο μέχρι τέλους.

 



Πηγή