Ειδήσεις

Τίτλοι τέλους για το Ford Fiesta το 2023;


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, 10:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Έντονες είναι οι φήμες πως η Ford σκέφτεται να σταματήσει την παραγωγή του Fiesta το 2023, ένα μοντέλο σύμβολο της οδηγικής απόλαυσης εδώ και 46 χρόνια.

Με την εταιρία να στρέφει πλέον ξεκάθαρα το βλέμμα της προς την ηλεκτροκίνηση, φαίνεται πως το Fiesta δεν έχει χώρο στα νέα πλάνα, με τις φήμες πως το 2023 θα πέσουν τίτλοι τέλους, να είναι πιο έντονες από ποτέ. Ο λόγος φυσικά για ένα μοντέλο που διαθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των «μικρών» από το 1976 έχοντας συνδέσει το όνομα του με το κοφτερό τιμόνι και την οδηγοκεντρική του φιλοσοφία. Η επικράτηση όμως της ηλεκτροκίνησης φαίνεται πως θα μας κάνει να αποχαιρετήσουμε πολλά αγαπημένα μοντέλα από αρκετές εταιρίες, καθώς τα σχέδια πλέον αλλάζουν σημαντικά με τον ερχομό πολλών νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πλέον το Puma έχει απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό του DNA του Fiesta ενώ με τον τερματισμό της παραγωγής του στο εργοστάσιο της Κολωνίας, θα απελευθερωθεί χώρος για την ανάπτυξη ενός νέου EV που θα βασίζεται στη πλατφόρμα MEB της VW. Να θυμίσουμε πως το Ford Puma είναι υβριδικό ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιαστεί και η αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση.

Με την Ε.Ε. να έχει υπογράψει το τέλος των βενζινοκινητήρων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει όλες τις επενδύσεις τους στην παραγωγή νέων ηλεκτρικών μοντέλων που κατασκευάζονται εξ αρχής για EV κίνηση. Μία τακτική που κρύβει το τέλος πολλών αγαπημένων μοντέλων με διαχρονική παρουσία. Όλα δείχνουν πως ένα από αυτά θα είναι και το εντυπωσιακό Fiesta που ακόμα και σήμερα παραμένει πρωταγωνιστής στην κατηγορία του.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, 10:30

Πηγή