Ειδήσεις

Συνελήφθη 66χρονος στη Θεσσαλονίκη – Είχε στην κατοχή του Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα και νομίσματα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023, 06:20

Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων» και «περί όπλων» σχηματίστηκε σε βάρος 66χρονου, ο οποίος συνελήφθη, μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας του συλληφθέντα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν ιερό ευαγγέλιο παλαιού τύπου και βεβαίωση παραλαβής για αυτό στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία 78χρονου και 242 νομίσματα.

Έπειτα από γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, το ιερό ευαγγέλιο και 6 εκ των νομισμάτων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς». Συγκεκριμένα, το ευαγγέλιο εντάσσεται χρονολογικά στον 18ο αιώνα και τα νομίσματα προ του 1453 μ.Χ..

Επιπλέον, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 66χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 216 φυσίγγια.

Ο 66χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023, 06:22

Πηγή