Ειδήσεις

Συγκινητική εξομολόγηση της μητέρας της Γαρυφαλλιάς στην Ιωάννα Παλιοσπύρου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, 04:23

Μία συζήτηση καρδιάς είχαν η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς και η Ιωάννα Παλιοσπύρου με αντικείμενο την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες, την απώλεια.

«Προσπαθώ την απουσία της κόρης μου να την κάνω ουσία κι έτσι την κρατάω ζωντανή» ανέφερε η Αλέκα Ψαράκου.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς έστειλε μήνυμα στους νέους άντρες να ψάξουν βαθιά μέσα τους για να ξεριζώσουν τις αντιλήψεις που οδηγούν στη κακοποίηση, τη βία, τη τρομοκράτηση των γυναικών

«Πρέπει λίγο να σκεφτούν, να ψάξουν πολύ καλά τον εαυτό τους, να αφήσουν τις αντιλήψεις και τις ιδεολογίες και τις εμπειρίες που έχουν μέσα στο σπίτι τους, να ψάξουν καλά μέσα τους, να δουν ότι είναι άντρες, να σέβονται τη γυναίκα που έχουν απέναντι τους και να σέβονται γενικά όλες τις γυναίκες και να τις προστατεύουν» πρόσθεσε.

Η μητέρα της 26χρονης φαρμακοποιού στη συζήτησή της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου τόνισε ότι πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές για να μπει τέλος στη βία κατά των γυναικών.

«Νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει, βλέπω ένα «φως» αλλά είμαστε πολύ πίσω ακόμα, πρέπει να γίνουν δραστικά πράγματα, δραστικά. Και από την κοινωνία, και από την οικογένεια και από την εκπαίδευση και από τη νομοθεσία και από τη δικαιοσύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ψαράκου.

Η πιο δύσκολη στιγμή

Η 26χρονη φαρμακοποιός δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της στη Φολέγανδρο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η μητέρα της ήταν εκείνη που μετά τον θάνατό της παρέλαβε τον τίτλο του μεταπτυχιακού της.

«Ήταν η πιο δύσκολη ημέρα μετά την ταφή, ήταν αυτή για ‘μένα, εκεί, ήταν πολύ βαρύ, εκεί μέσα το κλίμα, να μιλάς σε μία αίθουσα που δεν ακούς ούτε κιχ, να βλέπεις τα μάτια βουρκωμένα και κλαίνε, κι όλοι να λένε που βρήκε τη δύναμη» σημείωσε.

Οι δύο γυναίκες ήρθαν κοντά μετά από τηλεφώνημα της μητέρας της Γαρυφαλλιάς στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και από τότε αντλούν δύναμη η μία από την άλλη.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ με το περιβάλλον του θύτη μου, δεν με έχουν πλησιάσει ποτέ, δεν έχουν εκφράσει ποτέ, ούτε μία άποψη, ούτε μία συγγνώμη, ούτε να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είναι εξαφανισμένοι» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να μου πουν κάτι εμένα προσωπικά αυτοί οι άνθρωποι. Τι να μου πουν; Μία συγγνώμη θα άλλαζε κάτι; Όχι» συμπλήρωσε η μητέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

Το τελευταίο διάστημα στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς πραγματοποιείται η εκστρατεία «Γίνε άνθρωπος» με στόχο να σταματήσει η βία σε βάρος των γυναικών.

Πηγή