Ειδήσεις

Στη Ρόδο για νεκροψία – νεκροτομή η σορός της 27χρονης

Zougla Newsroom

Η ιατροδικαστική έκθεση στη σορό της άτυχης Αναστάζια Ρουμπίνσκα θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της καθώς και τον χρόνο που τελέστηκε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Η νεκροψία -νεκροτομή θα γίνει στη Ρόδο καθώς η Κως δεν διαθέτει ιατροδικαστή και τις επόμενες ώρες οι αρχές θα στείλουν τη σορό της 27χρονης στην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία  στο νησί των Ιπποτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα έχει χάσει τη ζωή της εδώ και μέρες καθώς η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη  ενώ δεν υπάρχει ασφαλής ένδειξη αυτή τη στιγμή που να δείχνει αν έχει στραγγαλιστεί ή αν έχει χτυπηθεί άσχημα. Η πρώτη εκτίμηση ωστόσο είναι ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας από την Πολωνία προήλθε από στραγγαλισμό, ενώ το σώμα της φέρει επίσης σημάδια από χτυπήματα.

Επιπλέον σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «zougla» από την κοπέλα λείπουν τα περισσότερα ρούχα, ενώ το γυμνό σώμα της ήταν τυλιγμένο με σεντόνι. Όπως τόνισαν αστυνομικές πηγές, το πτώμα στην κατάσταση που βρέθηκε δεν μπορούσε να μεταφερθεί από ένα άτομο για αυτό και εξετάζουν την ύπαρξη  συνεργού ή συνεργών που πιθανόν να βοήθησαν στη μετακίνηση του σώματος της 27χρονης. Παράλληλα οι Αρχές θα διερευνήσουν αν η Αναστάζια ήταν εν ζωή ή ήταν ήδη νεκρή, πριν την μεταφέρουν στο σημείο που εντοπίστηκε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ύστατη πράξη των ερευνών στο νησί της Κω συντελέστηκε χθες καθώς η σορός της  αδικοχαμένης Αναστάζια βρέθηκε σε υδροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές από μια εθελόντρια που συμμετείχε στις έρευνες. Το σώμα της ήταν μέσα σε σακούλα η οποία ήταν σκεπασμένη με κλαδιά.

Παραμένει παράλληλα αδιευκρίνιστο αν στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με τη χρήση κάποιου αντικειμένου. Φως στα αίτια του θανάτου της θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα συνταχθεί μετά τη νεκροψία- νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Ρόδο. 

Σήμερα στην ανακρίτρια ο 32χρονος απο το Μπαγκλαντές

Εν τω μεταξύ, στην αρμόδια ανακρίτρια όπου τον παρέπεμψε η εισαγγελέας Κω για να απολογηθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες, θα οδηγηθεί σήμερα ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης, μετά από τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού και καταθέσεων. 

Από την πρώτη στιγμή που πρόεκυψε μέσω των ερευνών εμφανής ανάμειξη του 32χρονου στην υπόθεση της εξαφάνισης της κοπέλας,  οι άνδρες της Ασφάλειας Κω παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής διενήργησαν έρευνα στην οικία του άνδρα από το Μπαγκλαντές στο Μαρμάρι τοΣάββατο και συνέλεξαν αποτυπώματα αλλά και γενετικό υλικό. Οι Αρχές βρήκαν τρίχες της Αναστάζια στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα. Στα χέρια και στο λαιμό του, μάλιστα, υπάρχουν γρατσουνιές, οι οποίες εξετάζεται αν προήλθαν από πάλη. «Είχα πάθει κάποιο ατύχημα. Τα έχω καιρό αυτά τα σημάδια» φέρεται να είπε. Ανάλογη έρευνα έγινε και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο έμενε η νεαρή ξενοδοχοϋπάλληλος.

Παράλληλα το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 500 μόλις μέτρα από το σπίτι του υπόπτου και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να ανακτηθούν τα στοιχεία αό την τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί.

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Τέκλος, σε σοκ βρίσκονται οι δικοί της άνθρωποι με τον Πολωνό σύντροφό της να βάζει ήδη στη σελίδα του στο facebook  το σύμβολο που δείχνει πένθος και να δέχερται δεκάδες συλληπητήρια μυνήματα από άλλους χρήστες της εφαρμόγης.

Πηγή