Διάφορα

Ρουπακιώτης: Γλυκά θα κυλήσουν οι εκλογές


…δεν μπορώ να πω για ποιους θα τελειώσουν πικρά και για ποιους θα τελειώσουν γλυκά

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Νωρίς» με το δημοσιογράφο Γιώργο Χουδαλάκη.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Α.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: Γλυκά θα κυλήσουν οι εκλογές , δεν μπορώ να πω για ποιους θα τελειώσουν πικρά και για ποιους θα τελειώσουν γλυκά. Οι κάλπες είναι 21.500 και θα πάνε όλα καλά. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν προσδιοριστεί στις θέσεις τους, έχουν παραλάβει σάκους.
Α.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: Ο κόσμος να μπει στο site του υπουργείου «Μάθε που ψηφίζεις» γιατί υπάρχει αλλαγή στα τμήματα, δεν είναι τα ίδια τμήματα που ψήφισαν στις ευρωεκλογές.
Α.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: Ας πάμε να ψηφίσουμε και μετά ας πάμε στην παραλία, είναι σημαντική η στιγμή της εκλογής. Η παραλία και η καφετέρια και ο καναπές μας περιμένουν, δεν φεύγουν.
Για τις εφορευτικές επιτροπές
Α.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: Κάναμε μια προσπάθεια μήπως είναι δυνατόν να δοθεί μια αποζημίωση αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό γιατί δεν υπάρχει νομοθετική διάταξη που να προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης όπως είναι για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Αυτό που μένει είναι να καλέσουμε όλους που έχουν κληθεί για εφορευτική επιτροπή ας το δουν και σαν ένα χρέος συμμετοχής. Ας μη χάσουνε τη δυνατότητα να δείξουνε τη θεσμική τους και τη δημοκρατική τους ευθύνη σε μια εποχή που η δημοκρατική ιδέα, σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, κάμπτεται και αναπτύσσονται ακροδεξιές ή φασίζουσες αντιλήψεις. Κατά συνέπεια σε το δουν ως μια αίσθηση ευθύνης και όχι μόνο ένα τυπικό χρέος το να συμμετάσχουν στις εφορευτικές επιτροπές.

The post Ρουπακιώτης: Γλυκά θα κυλήσουν οι εκλογές appeared first on Enimerosi24.



Source link