Τεχνολογία

Πως να υπολογίσετε τα μεγέθη της LG τηλεόρασης


02 Jul Πως να υπολογίσετε τα μεγέθη της LG τηλεόρασης

Posted at 14:52h
in SMART TV, SMARTS
by Soustas

Η πεποίθηση ότι όσο μεγαλύτερο μέγεθος τηλεόραση επιλέξετε, τόσο καλύτερη εμπειρία θέασης θα έχετε, δεν ισχύει πραγματικά. Μάθετε πώς ακριβώς πρέπει να «διαβάζετε» τα μεγέθη των τηλεοράσεων (τόσο σε ίντσες όσο και σε εκατοστά), ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή LG τηλεόραση για κάθε χώρο.

Πώς να καταλάβετε τις διαστάσεις της τηλεόρασης και να βρείτε τη βέλτιστη απόσταση θέασης

Όσο μεγαλύτερη είναι η οθόνη τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία θέασης, σωστά; Λοιπόν, όχι πάντα. Πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος του δωματίου, καθώς το να κάθεστε πολύ κοντά στην τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών, ειδικά όταν παρακολουθείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε να χρειάζεται να κάνετε υπερπροσπάθεια για να βλέπετε σωστά την εικόνα.

Υπάρχει ένας τύπος για τον υπολογισμό του μεγέθους της τηλεόρασης σε σχέση με την απόσταση, ο οποίος θα σας βοηθήσει να βρείτε το ιδανικό σημείο θέασης και τον οποίο μπορείτε να βρείτε στον πίνακα που ακολουθεί.

 

Μέγεθος TV
Πλάτος
Ύψος
Διαγώνιος σε cm
Προτεινόμενη απόσταση από τον θεατή
32 inches
75 cm
45 cm
81.28 cm
1.34 m
40 inches
90 cm
50 cm
101.6 cm
1.68 m
42 inches
93 cm
52 cm
106.68 cm
1.76 m
43 inches
97 cm
56 cm
109.22 cm
1.81 m
48 inches
108 cm
63 cm
121.92 cm
2 m
49 inches
110 cm
64 cm
123 cm
2 m
55 inches
123 cm
71 cm
139.7 cm
2.3 m
60 inches
134 cm
77 cm
152.4 cm
2.5 m
65 inches
145 cm
83 cm
165.1 cm
2.7 m
70 inches
157 cm
91 cm
177.8 cm
2.9 m
75 inches
168 cm
95 cm
190.5 cm
3.15 m
86 inches
194 cm
111 cm
218.4 cm
3.6 m

 

 

Ποιο είναι το σωστό ύψος τοποθέτησης της τηλεόρασης;

Αυτό μπορεί να διαφέρει από δωμάτιο σε δωμάτιο, αλλά για να βρείτε το ιδανικό ύψος, τοποθετήστε τη συσκευή με τρόπο ώστε το μέσο της  οθόνης να βρίσκεται στο ύψος των ματιών ή λίγο πιο κάτω. Το σήκωμα των ματιών είναι πολύ κουραστικό και μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση όταν κάθεστε για να απολαύσετε έναν μαραθώνιο ταινιών ή όταν παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά.

 

Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν το κέντρο της τηλεόρασης να απέχει περίπου ένα μέτρο από το δάπεδο, ωστόσο αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το δικό σας ύψος και το ύψος του καθίσματος.

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αν παρακολουθείτε τηλεόραση καθιστοί σε μια πολυθρόνα ή ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Τότε η τηλεόραση θα πρέπει να τοποθετηθεί ψηλότερα, μέχρι και τα 1,8 μέτρα. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να έχετε μια ρυθμιζόμενη βάση στήριξης, ώστε να μπορείτε εύκολα να αλλάζετε τη γωνία ανάλογα με τη θέση σας.

 

Βρείτε την ιδανική απόσταση θέασης από την τηλεόρασή σας

Θυμάστε που σας έλεγαν οι γονείς όταν ήσασταν παιδιά να μην κάθεστε πολύ κοντά στην τηλεόραση; Το να έχετε την τηλεόραση πολύ κοντά σας μπορεί να προκαλέσει προσωρινή καταπόνηση ή κόπωση των ματιών, ειδικά όταν παρακολουθείτε για πολλές ώρες. Αντίστοιχα, αν βρίσκεστε πολύ μακριά και δυσκολεύεστε να δείτε τη δράση, τότε τα μάτια σας πάλι θα νιώσουν την καταπόνηση.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι τύποι που σας βοηθούν να βρείτε την ιδανική απόσταση θέασης. Αν έχετε τηλεόραση LG Full HD, τότε ένας δημοφιλής κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε απλά 4,2 εκατοστά απόστασης θέασης για κάθε ίντσα διαγώνιου της οθόνης. Επομένως, μια οθόνη 50 ιντσών θα απαιτούσε να κάθεστε σε απόσταση 2,1 μέτρων.

 

Ωστόσο, αυτό μπορεί να προσαρμοστεί ελαφρώς όταν πρόκειται για τηλεοράσεις LG 4K και Ultra HD. Αυτό συμβαίνει επειδή η ανάλυση παίζει επίσης ρόλο στον καθορισμό της ιδανικής απόστασης από την οθόνη. Λόγω της βελτιωμένης καθαρότητας και ευκρίνειας της εικόνας, η μετατροπή είναι πολύ χαμηλότερη. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απόσταση θέασης 2,1 cm για κάθε ίντσα του μεγέθους διαγώνιου  οθόνης.

 

Μετατροπή των διαστάσεων των τηλεοράσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους – 32, 40, 42, 43, – 48, 49, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 77 και 88 ίντσες σε cm

Μια τηλεόραση 32 ιντσών έχει πλάτος περίπου 75cm και ύψος 45cm.
Μια τηλεόραση 40 ιντσών έχει πλάτος περίπου 90cm και ύψος 50cm.
Μια τηλεόραση 42 ιντσών έχει πλάτος περίπου 93cm και ύψος 52cm.
Μια τηλεόραση 43 ιντσών έχει πλάτος περίπου 97cm και ύψος 56cm.
Μια τηλεόραση 48 ιντσών έχει πλάτος περίπου 108cm και ύψος 63cm.
Μια τηλεόραση 49 ιντσών έχει πλάτος περίπου 110cm και ύψος 64cm.
Μια τηλεόραση 50 ιντσών έχει πλάτος περίπου 112cm και ύψος 65cm.
Μια τηλεόραση 55 ιντσών έχει πλάτος περίπου 123cm και ύψος 71cm.
Μια τηλεόραση 60 ιντσών έχει πλάτος περίπου 134cm και ύψος 77cm.
Μια τηλεόραση 65 ιντσών έχει πλάτος περίπου 145cm και ύψος 83cm.
Μια τηλεόραση 70 ιντσών έχει πλάτος περίπου 157cmκαι ύψος 91cm.
Μια τηλεόραση 75 ιντσών έχει πλάτος περίπου 168cm και ύψος 95cm.
Μια τηλεόραση 77 ιντσών έχει πλάτος περίπου 174cm και ύψος 99cm.
Μια τηλεόραση 88 ιντσών έχει πλάτος περίπου 196cm και ύψος 111cm.

 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια τηλεόραση 32 ιντσών;

Η τηλεόραση 32 ιντσών ανήκει στην κατηγορία μικρού μεγέθους και εξακολουθεί να διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα βρείτε σε μεγαλύτερα μοντέλα. Μια τηλεόραση LG 32 ιντσών Full HD με έξυπνο επεξεργαστή βελτιώνει τόσο το χρώμα όσο και την ευκρίνεια. Προσφέρει καθηλωτική εμπειρία ήχου μέσω της λειτουργίας AI Sound ενώ διαθέτει ThinQ AI – το οποίο επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα την τηλεόρασή σας μόνο με τη φωνή σας. Λειτουργίες όπως το Game Optimizer θα σας διασφαλίσουν την εναλλαγή ρυθμίσεων ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο παιχνίδι που παίζετε.

 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια τηλεόραση 40-43 ιντσών;

Οι LG τηλεοράσεις μεσαίας κατηγορίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χώρο και λειτουργούν εξαιρετικά καλά σε μικρά ή μεσαίου μεγέθους σαλόνια. Αυτές οι τηλεοράσεις είναι μια δημοφιλής επιλογή, χάρη στο ευέλικτο μέγεθός τους και την προηγμένη τεχνολογία τους. Παρέχουν απίστευτη ποιότητα εικόνας, Brightness Booster για  υψηλή φωτεινότητα και για μια ακόμα πιο καθαρή, πιο τολμηρή και φωτεινή εικόνα.

 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια τηλεόραση 48-60 ιντσών

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αν σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση αυτού του μεγέθους, τότε ιδανικά θα πρέπει να κάθεστε σε απόσταση 2-2,5 μέτρων από την οθόνη. Όμως, αν επιλέξετε μια τηλεόραση 4K η απόσταση αυτή μειώνεται στο μισό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ένα μεσαίου μεγέθους σαλόνι θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια τηλεόραση 60 ιντσών. Οι τηλεοράσεις της LG στο συγκεκριμένο εύρος μεγέθους είναι εντυπωσιακές, με ζωντανά και ακριβή χρώματα από οποιαδήποτε γωνία θέασης και σε οποιοδήποτε χώρο. Διαθέτουν τεχνολογικά χαρακτηριστικά που θα λατρέψουν οι λάτρεις του κινηματογράφου και οι gamers. Η λειτουργία Filmmaker απενεργοποιεί αυτόματα τις ρυθμίσεις επεξεργασίας εικόνας που μπορεί να κάνουν τις ταινίες να μοιάζουν αφύσικες, ενώ το AMD FreeSync Premium εξασφαλίζει ότι τα παιχνίδια μπορούν να παίζονται με σχεδόν ανεπαίσθητες διακοπές, και καθυστέρηση εισόδου. Εκτός από τις λειτουργίες Filmmaker Mode, Brightness Boost και AI Picture Pro, οι τηλεοράσεις της LG διαθέτουν απίστευτο ήχο χάρη στο Dolby Atmos, ενώ υποστηρίζουν Dolby Vision 4K gaming στα 120Hz, που σημαίνει ότι ακόμη και οι εξαιρετικά γρήγοροι χειρισμοί εμφανίζονται ευκρινείς και ομαλοί.

 

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια τηλεόραση 65 ιντσών και άνω

Κάποτε μια οθόνη αυτού του μεγέθους προοριζόταν για οικιακούς κινηματογράφους, αλλά χάρη στην πρόοδο των οθονών LG OLED και των υψηλότερων αναλύσεων, αυτές οι τεράστιες τηλεοράσεις βρίσκονται πλέον σε σαλόνια σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και αν αγοράσετε μια τηλεόραση 88 ιντσών, η ιδανική απόσταση θέασης είναι λίγο πάνω από τα 1,8 μέτρα, αν το μοντέλο είναι 4K ή υψηλότερης ανάλυσης. Εφόσον έχετε αρκετό χώρο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αγοράσετε μεγαλύτερες τηλεοράσεις. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ύψος της οθόνης και να βεβαιωθείτε ότι το μέσο της οθόνης της τηλεόρασης βρίσκεται ακριβώς κάτω από το επίπεδο των ματιών.

Παλαιότερα θα έπρεπε επίσης να εξετάσετε τη γωνία θέασης, ειδικά σε έναν μεγάλο χώρο όπου τα καθίσματα δεν βρίσκονται ακριβώς μπροστά από την τηλεόραση. Όμως οι οθόνες OLED μπορούν να προβληθούν χωρίς υποβάθμιση της φωτεινότητας ακόμη και σε μεγάλες γωνίες θέασης. Έτσι, το μόνο που απομένει είναι να εξερευνήσετε ποια επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς.

Η τηλεόραση LG NANO είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν μικρότερο προϋπολογισμό, ενώ διαθέτει προηγμένο επεξεργαστή α5 Gen5 4K AI που βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας.

 

Υπάρχουν επιλογές για μεγαλύτερες τηλεοράσεις οι οποίες είναι ιδανικές για τους λάτρεις των ταινιών και τους gamers. Τα εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel όχι μόνο εξασφαλίζουν τέλειο μαύρο και προσφέρουν απίστευτη αντίθεση, αλλά η τηλεόραση είναι ικανή για χρόνο απόκρισης 1ms, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για καθυστέρηση όταν παίζετε το αγαπημένο σας first-person shooter.

Αντίστοιχα, οι LG QNED προσφέρουν την ολοκαίνουργια τεχνολογία που αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία της τεχνολογίας Quantum Dot και NanoCell. Χρησιμοποιεί αλγορίθμους deep learning για την αποστολή πληροφοριών στα dimming μπλοκ οπίσθιου φωτισμού, προσφέροντας μια πιο ευκρινή και φυσική εικόνα που ελαχιστοποιεί το halo effect.

Αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας, μια LG OLED είναι σίγουρο ότι θα το κάνει. Η LG Gallery Design μπορεί να κρεμαστεί στο ίδιο επίπεδο με τον τοίχο σαν έργο τέχνης, ενώ διαθέτει απίστευτη πρωτοποριακή τεχνολογία και ασυμβίβαστη ποιότητα εικόνας σε οποιαδήποτε γωνία θέασης, καθηλωτικό ήχο και απίστευτη ευκρίνεια, θα εντυπωσιάσει είτε παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας σειρές, είτε το τελευταίο blockbuster, είτε παίζετε τα νεότερα βιντεοπαιχνίδια.

 

Τώρα μπορείτε να μετράτε, να διαβάζετε τα και να βρίσκετε τη σωστή απόσταση θέασης τηλεόρασης για κάθε χώρο. Και χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία της LG που επιτρέπει σε μικρότερα δωμάτια μεγάλες τηλεοράσεις, μη φοβάστε να κάνετε μεγάλα όνειρα. Το μόνο που απομένει είναι να επιλέξετε τη σωστή τηλεόραση για εσάς.

Πηγή